Miniszteri elismerés a Herman Ottó Általános Iskolának

Csepel.hu

Tanévzáró ünnepséget rendeztek a Herman Ottó Általános Iskolában június 21-én, amely idén ünnepeli fennállásának 75. évfordulóját.

Morovik Attila alpolgármester az ünnepségen átnyújtotta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter elismerő oklevelét Bezzeg Judit intézményvezetőnek, amellyel az iskola kiemelkedő szakmai tevékenységét értékelték nagyra. Az eseményen megjelent Tóth János tankerületi igazgató, aki a pedagógusok szolgálati emlékérmét nyújtotta át a kollégáknak.

Bezzeg Judit beszédében arról szólt, hogy most zárják le a 75. tanévet az iskolában. A Herman Ottó Általános Iskolát 1941-ben kezdte el építtetni Csepel község elöljárósága, majd egy évre rá már becsöngettek az intézményben. Az évtizedek folyamán több neve is volt az iskolának, végül 1998-ban kapta meg a mai nevét. A jubileumi év alkalmából régi pedagógusok látogattak el az iskolába, és megnyitották az intézmény múltját, életét bemutató kiállítást, amelyen a művésztanárok alkotásai is szerepeltek. Nem ritka az eset, hogy sokszor a szülők, gyerekeik, majd az unokáik is ebbe az intézménybe jártak.

Az intézményvezető arra biztatta a diákokat, hogy legyenek bátrak, kreatívak, képessé váljanak önállóan megoldani problémáikat. Olyan iskolát képzel el, ahová szeretnek járni a diákok. Az önkormányzat támogatásával megújult az intézmény, sok fejlesztés valósult meg az utóbbi években. A tervek között szerepel, hogy már az első osztályosoknak tanítják az informatikát és egy idegen nyelvet. Az idei esztendő egyik sikere, hogy az intézmény 2017-ben akkreditált kiváló tehetség iskola lett.

Tóth János az intézmény három munkatársának nyújtotta át a pedagógusok szolgálati emlékérmét. Mind a hárman legalább negyven éve dolgoznak az iskolában. Név szerint Elekes Mária, Hornung Józsefné és Kovácsné Bende Márta részesült az elismerésben.

Bezzeg Judit Herman Ottó Aranyérmet adott át az intézmény legkiválóbb diákjainak, akik nyolc éven át kitűnő tanulók voltak vagy sikeresen szerepeltek a különféle szintű tanulmányi versenyeken. Az öt díjazott tanuló: Ambrus Petra Ambrita, Gál Virág, Nagygyörgy Sára, Nagy Tímea és Uti Henrietta.

 

Cs. A.

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !