Negyven éves az Erdősor és Festő Utcai Óvoda

Csepel.hu

Negyvenedik születésnapját ünnepelte az Erdősor és a Festő Utcai Óvoda május 26-án, amely 1977-ben nyitotta meg kapuit a csepeli gyermekek előtt. Az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, óvodapedagógusokat és a szülőket.

Az esemény kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a csepeli képviselő-testület éppen egy nappal korábban hozott rendeletet az általános iskolai tanulmányok megkezdésének támogatásáról, amely az iskolát megkezdő óvodásokat érinti. A támogatás mértéke 15 ezer forint, amely összeggel az önkormányzat a családok terheit kívánja csökkenteni.

Morovik Attila megemlítette, hogy a negyven esztendő hosszú idő, és azóta sok változás történt az óvoda életében. 2010 óta új önkormányzat irányítja Csepelt, és elmondható, hogy valóban gyermekbarát az önkormányzat. Ennek jegyében számos óvodát felújítottak, a gyermekek számára barátságosabb környezetet alakítottak ki. Az Erdősor és Festő Utcai Óvodában 2015-ben épületenergetikai fejlesztés keretében kicserélték a nyílászárókat és felújították a tetőt. 2016-ban az önkormányzat által 2012-ben indított Csepeli Gyermeksziget Program keretében felújították a játszóudvart. Most arra törekszenek, hogy sószobát is kialakítsanak az óvodában, de nemcsak itt, hanem minden csepeli óvodában, ahol erre lehetőség nyílik. Morovik Attila a születésnap alkalmából emléklapot nyújtott át a két tagóvoda vezetőjének, Hadházi Ildikónak és Káli Erzsébetnek.

Hadházi Ildikó és Káli Erzsébet emlékeztetett rá, hogy az óvoda negyven évvel ezelőtt 6-6 csoporttal, több mint 300 gyermek nevelésével vált a kerület legnagyobb intézményegységévé. Lelkiismeretes, gyermek- és családközpontú nevelési filozófiájuk eredményeként fiatal, elhivatott nevelőtestülettel már akkor kezdetét vette a két óvodában az értékteremtő és értékközvetítő pedagógiai munka. Mindkét tagóvoda több évtizede élvezi a szülők bizalmát, akik értékelik az óvodák nyitottságát, a családokkal kialakított közvetlen és sokrétű kapcsolatot, az ideális feltételrendszert. Az óvodavezetők azt kívánták, hogy a következő negyven évben is sok-sok gyermek járjon hozzájuk.

A meghívott vendégek között egykori óvodapedagógusok, szülők látogattak el a születésnapi ünnepségre. Nekik mutattak be vidám műsort az óvodások, akik énekeltek, táncoltak, verset mondtak, hárfán játszottak, végül pedig maguk által készített ajándékkal lepték meg a közönséget.

Cs. A.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Negyven éves az Erdősor és Festő Utcai Óvoda” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Nagyon jól emlékszem a kezdeti lépésekre, várva várt öröm volt a lakótelepieknek. Gyermekeim – Marianna leányom és Karcsi fiam – is oda jártak és nagyon jól érezték magukat. Kiváló nevelő gárda felügyelte és nevelte őket. Hála és köszönet mindnyájuknak !

Itt lehet hozzászólni !