Százezrekkel büntetik a lomisokat

Csepel.info

A Csepel.info értesülései szerint sok százezer forintos büntetést osztottak már ki a csepeli közterület-felügyelők a tavaszi lomtalanítás szabályszegői ellen.

A lomtalanításkor kialakuló rendetlenséget nem lehet kikerülni, lomtalanításra viszont szükség van. A csepeliek többsége is elutasítja a más országokban jellemző, fizetős személyes lomtalanítást. Így egyelőre marad az évenkénti pár napos kellemetlenség a lakóhelyeken.

A kellemetlenségeket tetézi, hogy a lomisok őrzőket “telepítenek” a kirakási helyekre, akiket sokszor silány minőségű alkohollal “fizetnek ki”. Lapunk úgy tudja, hogy az elmúlt napokban a csepeli közterület-felügyelet munkatársai több tucat büntetést osztottak ki sok százezer forint értékben a lomisoknak. Büntetni azonban csak akkor tudnak, amikor a lomisok tiltott helyen parkolnak vagy bizonyíthatóan elviszik a lomtalanításra kitett eszközöket. Ránézésre, kinézet alapján nem lehet büntetni.

9 hozzászólás “Százezrekkel büntetik a lomisokat” bejegyzésre

  1. Jolly Joker szerint:

    Megint azokat a sokszor már többszörösen börtönviselt embereket akarják pénzbírsággal sújtani, akiknek nincs vagyon a nevükön és igazolható jövedelmük sem. És ezek a törvényhozók még diplomával is rendelkeznek. Buksisimit nekik!

  2. Letiltatni szerint:

    Káosz Csepelen. Hihetetlen mértékben megnőtt a bűnözés a kerületben az elmúlt napokban, a közbiztonság szubjektív (illetve objektív) érzete mélységekbe zuhant.
    Az elmúlt napok során, a lomtalanítás alkalmával, rengeteg lopás történik, hatósági eljárások csak felületes munkát végeznek, pár ezres büntetéseket szabnak ki, olyan tehergépjármű bérleti szerződésekre amiket lehetetlen lesz behajtani. Személyeket nem állítanak elő, tárgyi bizonyítékokat nem foglalnak le. A “jog”állam megtűri ezeket a névtelen hordákat.
    Nem állt sarkára a kerület vezetése, nem segít a rendőrség, az utcán élés, a fenyegetések, az alkoholizálás jelzi a lopások minősített eseteinek körülményeit.
    Lesz-e felelős, vagy elhallgatják és várják az újabb alkalmat, amikor a kerületet megerőszakolhatják?

    MEGINT a lomisok győztek ! Úgy járják a kerület utcáit, ahogy akarják, ellenőrzés nélkül. Pofátlan módon, hangos beszélős kocsikkal keresik a kuncsaftokat (balekokat ), mindenféle gátlás nélkül. A közterületen élnek, italoznak, azt hiszem, már mindenki előtt világos, hogy a hatóságoknak esze ágában sincs, hogy felszámolja ezt az élősködő életformát, Sőt a béna tehetetlenségével partner nekik ebben a rendőrség, csakúgy, mint a közteresek, vagy az önkormányzat és az ilyenkor eltűnő szócsövük, Károly Bercsik. Pedig az volna a dolgok, hogy felemeljék a székből a kockásra ült seggüket és tegyenek valamit, már ha egyáltalán számít nekik a csepeliek nyugalma. Tekintsünk el attól a pár látszatbüntetéstől, amit eddig kiszabtak. Egy szakasz jól megtermett készenlétis srác, a kerepesi úti laktanyából el tudná venni a kedvüket a tevékenységüktől. Csak nincs meg a központi szándék…vajon miért ?

  3. Balos szerint:

    Hagyjuk már a picsogást gyerekek! A lomtalanításkor szemetet tesznek ki, ahol meg szemét van, ott szemét van.

    Kíváncsi lenné, hogy a hülye jobbikosok megszüntetnék a lomtalanítást a cigányok miatt, hányan kritizálnák joggal őket. Mert akkor ugye hiányozna az a pár nap káosz.

  4. Reaper szerint:

    Csillagtelepen a cigány még tegnap is kopogott a bejárat ajtón (nem tudom hogy jutott be a kapun) hogy lomtalanítás lesz rakjunk ki cuccot….. Aztán lehet csak jött felmerni a terepet hova lehet betorni….

  5. Balos szerint:

    Na az is hülye, aki beengedi a lomist a portára. Kapuig minimum vinni kell, de legalább ingyen van. Ha a primitív jobbikosokon múlna, nem lenne lomtalanítás.

  6. Letiltatni szerint:

    “A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (továbbiakban: Ht.) 43. § (2) bekezdésében szerint a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában értéktől függetlenül a szolgáltató – Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. – tulajdonába kerülnek. Ebből következik, hogy aki ezekből a dolgokból eltulajdonít, az lopást követ el. Lomhulladékok jogtalan eltulajdonítása során előfordulhat, hogy az FKF Zrt. kára meghaladja az 50.000 Ft-ot. Ilyen esetben a Btk. és a 2012. évi C. törvény alapján az elkövető lopás vétsége miatt akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ha a szabálysértési értékre elkövetett lopást üzletszerűen követik el, vagyis ha lopások által valaki rendszeres haszonszerzésre törekszik. (Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége esetén a kár 50.000 – 500.000 Ft közötti.)

    A Btk. és a 2012. évi II. törvény, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerint amennyiben a lopást 50.000 Ft-ot meg nem haladó értékre követik el, akkor nem bűncselekmény, hanem szabálysértés valósul meg.

    A szabálysértési törvény az elzárással is büntethető szabálysértések között rendelkezik a tulajdon elleni szabálysértésről. Főszabály szerint a szabálysértési elzárás legrövidebb tartama 1 nap, leghosszabb tartama 60 nap. A pénzbírság legalacsonyabb összege 5.000 Ft, legmagasabb összege szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén 300.000 Ft. ”

    Melléknevek túlzott használata felesleges.

  7. Lomisok raus szerint:

    Évente egyszer lehet nálunk kérni háztartásonként lomtalanítást ingyen. Két hétre előre kijelölnek egy napot akkor elviszik. Nyoma sincs c kategorianak.

  8. Villanyírógép szerint:

    Ha nem lenne lomtalanítás, akkor az emberek nem halmoznának fel szemetet, így szükség sem lenne rá. Ott vannak a hulladékudvarok, lehet oda vinni a cuccot.
    Teljesen felesleges egy hétig tönkretenni az emberek életét ezzel.
    Ha meg 10 évben egyszer tényleg van sok lom, akkor egy konténer vagy egy egyszeri lomtalanításnak bele kell férnie. Azt a 10 ezrest hozzá kell adni az új bútor árához és úgy kell venni, hogy annyival többe került és kész. Az az az ár része. Mint a felújításkor a konténer. Szükséges rossz.

  9. kerdezo szerint:

    Csatlakozom Villanyírógéphez!
    A sok kidobott lomot már tavaly ki kellett volna dobni… Ahogy elmentem egy-egy ilyen kupac mellett, felvetődött bennem mindig a kérdés: hogy ezek a bútorok nem egy év alatt lettek ilyen retkesek, penészesek, ezeket már tavaly is ki lehetett volna dobni…

    Szóval én a lomtalanítás ellen vagyok, teljesen értelmetlen, ráadásul láttam, hogy Szigetszentmiklós felől utánfutókkal érkeztek, és tették le a temető mögött.

Itt lehet hozzászólni !