Csepelt népszerűsítették a Múzeumok Majálisán

Csepel.hu

A Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezte meg a Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben, ahol 120 hazai múzeum mellett a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény standja is jelen volt. A 40 ezer látogatót vonzó kulturális rendezvény remek alkalom volt Csepel értékeinek népszerűsítésére.

A Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény már negyedik alkalommal vett részt a Múzeumok Majálisán. Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház igazgatója, a kiállítás szervezője elmondta, a rendezvény után mindig megnő az érdeklődés a csepeli muzeális kiállítóhelyek iránt. A fő cél azonban inkább az, hogy megismertessék az emberekkel Csepelt, a kerület történelmi múltját, természeti értékeit.

Az idei rendezvény mottója a „Kert és Múzeum” volt, amelynek jegyében a csepeli kiállítóhely a Tamariska-domb természeti értékeit népszerűsítette. Nagy népszerűségnek örvendett Glavanovits Tamás állatgondozó karján pihenő bagoly, amely a Tamariska-domb gazdag élővilágára hívta fel a figyelmet, ugyanis az erdei fülesbaglyok előszeretettel tanyáznak ott. A Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény részt vett a Tudássétány-programban, így az érdeklődők a biológiai ismeretüket is tesztelhették: a kiállított öt növény közül meg kellett nevezniük azt a hármat, amely a Tamariska-dombon is megtalálható. Szintén a Tamariska-dombhoz kötődik a tavaly ősszel megnyitott Csepeli Büszkeségpont, amely 1956-os emlékkiállításnak ad helyet. Ebből a tárlatból kaptak egy kis ízelítőt a Múzemkertbe kilátogatók, akik fel is próbálhatták az ötvenes évek egyik jellegzetes viseletét, a lódenkabátot és kézbe vehették a PPS-41-es típusú géppisztolyt, az 1956-os forradalom ikonikus fegyverét.

Természetesen a Csepszi, a Csepeli Autógyár teherautója sem maradhatott el a rendezvényről, amely már messziről odavonzotta az emberek tekintetét. A jármű rakterében a csepeli gyár múltja elevenedett fel, az ott készült termékekből rendezett kiállítás folyamatosan látogatott volt.

Gyerekek és felnőttek egyaránt felültek a Pannónia Motorkerékpárra, és előszeretettel fotózkodtak a „Csepel rabja” feliratú kalodánál is. A Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény standját kézműves és ügyességi játékok tették még színesebbé.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !