Tehetséges diákok a Csepeli Művészeti Szemle Gáláján

Csepel.hu

gma_2925

Remek hangulatban kezdődött az ötödik Csepeli Művészeti Szemle Gálája, amikor a Lajthás pajtás csoport „Minden ember más” című zenés-táncos produkcióját látta a közönség a Királyerdei Művelődési Házban május 11-én. A szervezők a kiemelt arannyal jutalmazott előadásokból állították össze a műsort, a felkészítő tanárok egy szál virágot kaptak, a szakmai vezetők pólót, virágcsokrot és ajándékot, a legtehetségesebb gyerekeknek hagyományosan pólót adtak át.

A márciusban rendezett versenyeken a kerület minden általános iskolája, valamint a Jedlik Ányos Gimnázium és a Fasang Árpád Zeneiskola diákjai is képviseltették magukat.

A művészeti szemlét ötödik éve az önkormányzat támogatásával a Nagy Imre ÁMK szervezte meg. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy idén már közel ezer gyermek hat művészeti ágban tette próbára tudását – mondta el Ábel Attila alpolgármester a megnyitón, majd Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta.

Ezután Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és háláját fejezte ki a felkészítő tanárok munkájáért. Ahogy beszédében fogalmazott: a művészetek erősítik azt a képességet és szándékot, hogy fel tudjuk fedezni az értékeket és a szép dolgokat észrevegyük.

A szervező Nagy Imre ÁMK képviseletében Jakab Andrea mb. intézményvezető megköszönte a csepeli önkormányzat támogatását, majd színpadra szólította a versenyek szakmai vezetőit. Ajándékokkal köszönték meg Baksayné Tőzsér Edit (alsós vers- és prózamondó verseny és mozgásművészeti kategória), Szabó Ágnes (szóló- és csoportos ének), Visnovitsné Németh Katalin (felsős vers- és prózamondó verseny), Körömi Gábor (báb és színjátszás), dr. Szentkirályi Aladár (hangszeres zene) és Geisbühl Tünde (képzőművészet) munkáját, valamint megjutalmazták Tarcsa Tímea koordinátort aktív szervezéséért.

A gálaműsoron fellépők több mint két órán át színvonalas előadásokkal örvendeztették meg a szülőket, nagyszülőket, tanárokat. A művészeti szemlén korábban előadott legjobb produkciókat vitték színpadra, a közönség tapssal bíztatta a szereplőket. Bemutattak blokkonként tréfás verset és prózát, énekeltek régi magyar dalokat, báboztak a három kismalacról, táncoltak akrobatikus rock and rollt, játszottak tubán és gitáron.

A gála végén pólókat kaptak a tanulók, utána közös fotózással zárult a rendezvény.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !