Az Oscar-díjas Mindenki című film főszereplői Csepelen

Csepel.hu

gma_2441

Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya, a Mindenki című Oscar-díjas film főszereplői nem először jártak Csepelen május 11-én, hiszen évekkel ezelőtt kisebb reklámszerepek kapcsán már forgattak a kerületben. Hais Dorottya nagymamája ráadásul Csepelen élt. Egyebek mellett ezt is megtudtuk azon a közönségtalálkozón, amelyet a Móra Ferenc Általános Iskola szervezett a Radnóti Miklós Művelődési Házban.

Az eseményen részt vett Steinhauser Andrea casting director, aki a főszereplőket annak idején a rendező figyelmébe ajánlotta. A közönségtalálkozón levetítették a Mindenki című filmet.

Szeretsz énekelni? – hangzik el a kérdés a film elején, s ugyanezt tudakolta a Móra Ferenc Általános Iskola egyik kisdiákja is Gáspárfalvi Dorkától és Hais Dorottyától, mire azonnal jött a válasz: „Szeretünk, de nem tudunk”. Aztán Gáspárfalvi Dorka helyesbített, hogy ő azért tud, és elénekelte a film sláger dalát, a Bodzavirágot. Hais Dorottya nem vette a szája elé a mikrofont, mert bevallotta, hogy neki bizony rossz hangja van. A filmben ő is együtt énekelt a kórussal, a szóló éneket azonban Walton Rebeka, a Bakáts téri Zenei Általános Iskola szólistája adta elő, aki Hais Dorottya hangdublőre volt.

Steinhauser Andrea azt mondta, hogy telitalálat volt a két kislány szerepeltetése a filmben. Természetesen, könnyedén játszották el szerepüket, tökéletes összhang volt közöttük.

A két lány közül Gáspárfalvi Dorka az idősebb egy évvel, jelenleg nyolcadik osztályos tanuló kitűnő eredménnyel. Gödöllőn lakik, onnan jár be naponta Budapestre iskolába. „Reggel ötkor kelek és este nyolckor érek haza – mondta Gáspárfalvi Dorka. — Az iskolában a kémiát és a biológiát szeretem a legjobban, állatorvos akarok lenni. Egyébként apa is állatorvos, és rengeteg állatunk van otthon. Tíz cica, négy kutya, törpemalac, teknőcök. Az iskola mellett artistaképzőbe járok. Többször felléptem már a Nagycirkuszban. Az artistaképzőben később lehet majd szakosodni, nekem leginkább a bohóc és a trapéz szak tetszik.”

Hais Dorottya hetedik osztályos tanuló szintén kimagasló tanulmányi eredménnyel. A tanulás mellett sportol: saját korosztályában ötszörös magyar bajnok műugró egy és három méteren, valamint toronyugrásban. Legutóbb a hétvégén Zadarban teljesítette az Európa-bajnokságon való részvételhez szükséges szintet.

„Én is reggel ötkor kelek, aztán irány az uszoda — mondta Hais Dorottya. – A reggeli edzés után következik az iskola, majd újra az uszoda. Barátaim az iskolában és az uszodában vannak. Nyáron rendezik meg Norvégiában a műugró Európa-bajnokságot, szeretnék a döntőbe jutni. Tervem az, hogy műugróként olimpián szerepeljek, aztán sebész legyek, de a színészet is érdekel. ”

Mi volt a kedvenc jelenetük a filmben? Gáspárfalvi Dorka: „Az a rész, amikor sírnom kellett. Teljesen beleéltem magam. Aztán a film záró jelenetét is szerettem.” Hais Dorottya: „A fejbevágós jelenet tetszett, amikor az iskolapadban mögöttem ülő fiút kellett kupán vágnom.”

A két lány azt is elárulta, hogy jelenleg is forgatnak. Gáspárfalvi Dorka az Alienist című amerikai sorozatban kapott szerepet, Hais Dorottya viszont titokban tartotta filmes munkáját. Néha szinkronizálást is vállalnak.

Most, hogy a csepeli diákokkal megint megnézték a Mindenki című filmet, Hais Dorottyának kikerekedett a szeme: ”Furcsa volt újra látni magam. Akkor még csak 11 éves voltam.” Gáspárfalvi Dorka: ”Fantasztikus volt ilyen gyönyörű hangú kórusban énekelni.”

Az amerikai Oscar-díjátadó mindkettőjük számára nagy élmény volt, és sorolták, milyen hírességekkel találkoztak. Gáspárfalvi Dorka ekkor ült életében először repülőgépen. Idehaza tartják a kapcsolatot néhány kórustaggal, például Walton Rebekával. Deák Kristóf rendezővel pedig a Keleti pályaudvaron futott össze a minap Gáspárfalvi Dorka: „Éppen jöttem Gödöllőről, Kristóf pedig ott forgatott. Megörültünk egymásnak. Senki nem nézné ki belőle, hogy mennyire izgulós, pedig sokat izgul, mert maximalista.”

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !