„Álljunk ki Magyarországért!” – Csepelre érkezett a Fidesz országjáró kampánya

Csepel.hu

tbe_2981

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Németh Szilárd országgyűlési képviselő meghívására Csepelen tartott előadást a Nemzeti Konzultációról.

Zsúfolásig megtelt a Rákóczi Kert és Közösségi Ház épülete május 8-án este. Elsőként a kerület polgármestere szólalt fel, aki arra buzdította a jelenlévőket, hogy küldjék vissza Nemzeti Konzultációra adott válaszokat. Minél több ilyen levél van a Magyar Kormánynál, annál erősebb felhatalmazással tud a miniszterelnök úr kiállni a nemzeti érdekekért – mondta Borbély Lénárd.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke köszöntőjében elmondta, az Európai Unió vezetése – összefogva Soros Györggyel – komoly támadást intézett nemcsak Magyarország, hanem az európai eszme ellen. A konzultációs ívekről szólva hozzátette, a Kormány több témában is kéri a magyarok támogatását Brüsszellel szemben. Ilyen például a rezsicsökkentés, az illegális bevándorlás, a munkahelyteremtés, az adócsökkentés és a külföldről támogatott hazai szervezetek kérdése.

Az est fő meghívottjaként a Belügyminisztérium államtitkára tartott előadást. Kontrát Károly elmondta, a Nemzeti Konzultáció azért fontos, mert Brüsszel több olyan veszélyes tervvel állt, elő, amelyek veszélyeztetik Magyarország függetlenségét. Ennek megvédése érdekében a magyarok részéről egy erős felhatalmazásra van szükség.

A legfrissebb adatok alapján több mint 960 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket – számolt be az eddigi eredményekről az államtitkár.

A kabinet eddigi munkájával kapcsolatban kiemelte, 2010-ben a kormányváltáskor a csőd szélén állt Magyarország. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány talpra állította az országot, a közteherviselést kiterjesztette a nagyvállalatokra, a bankokra, hét év alatt pedig 700 ezer új munkahelyet hozott létre. Emellett csökkentette az adókat, növelte a béreket, és elindította a rezsicsökkentést. A kormány ezen kívül olyan családtámogatási rendszert épített ki a az elmúlt hét évben, amely a családok gyarapodását tette lehetővé. A bevándorlásról szólva hozzátette, az Európai Unió az illegális bevándorlók szétosztását erőlteti, a kormány álláspontja viszont egyértelmű: meg kell védeni a határokat, és csak azokat szabad beengedni, akiket a magyarok szeretnének. Kiemelte: a tömeges bevándorlással visszafordíthatatlanul megváltozik Európa kultúrája, az illegális bevándorlók jelentős része pedig nem akar dolgozni, ráadásul a migrációval megjelent a terrorizmus is.

A cél az, hogy Magyarország maradjon meg magyar országnak, ezért azt kérem Önöktől, hogy töltsék ki, és küldjék vissza a Nemzeti Konzultációs ívet, ugyanis így a Kormány hatékonyabban tud az ország érdekei mellett kiállni – figyelmeztetett.

Kontrát Károlyt a március végén bevezetett jogi határzárral kapcsolatban is kérdezte a Csepel.hu. Az államtitkár lapunknak elmondta, a migránsok ettől az időponttól kezdve a tranzitzónában adhatják be a menedékkérelmüket, Magyarország felé pedig nem hagyhatják el a tranzitzónát. A jogi határzárral és az április 28-án átadott műszaki határzárral az illegális bevándorlók már nem tudnak Magyarország területére belépni, ezzel növekedett Magyarország, a magyar emberek biztonsága – húzta alá a politikus, hozzátéve, hogy a veszély nem múlt el, amit jól bizonyít a balkáni útvonalon várakozó 80 ezer migráns jelenléte, akik arra várnak, hogy megindulhassanak Európa belseje felé.

Május 26-án, pénteken Rogán Antallal találkozhatnak az érdeklődők a Radnóti Miklós Művelődési Házban.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !