Ők a leggazdagabb magyarok

Blikk, Csepel.info, Mr.gabee

Jelentősen növelték vagyonukat a leggazdagabb magyarok, a száz legvagyonosabb üzletember összvagyona 600 milliárd forinttal nőtt egy év alatt.

Az élen nincs változás: továbbra is Csányi Sándor bankvezér a leggazdagabb. A napi.hu ma megjelenő Top100 listája szerint 260 milliárd forintja van. A második helyen idén is a magyar műtrágyakirály, Bige László áll, aki 200 milliárd forintra növelte vagyonát a tavalyi 180 milliárdról. A dobogóra visszakerült Gattyán György, akire két éve rászállt az adóhatóság az erotikus oldalt működtető cégcsoportja miatt. A 180 milliárd forintra becsült vagyonánál a kiadvány nem is vette figyelembe a tavaly év végén zár alá vett magyarországi cégeit és magánvagyonát. Gattyánnak három éve már volt 135 milliárdja, tavaly azonban csak 96 milliárdra becsülték a vagyonát.

Demján Sándor lecsúszott a dobogóról, csak a negyedik 160 milliárd forintjával, de így is 40 milliárddal hizlalta pénzét.

A legnagyobb ugrást Mészáros Lőrinc, Felcsút fideszes polgármestere tette, aki majd százmilliárd forinttal gyarapította vagyonát. Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa ezzel megötszörözte a vagyonát, már eléri a 120 milliárdot, amellyel szédületesen emelkedik a gazdagok listáján: három éve került fel a százas listára, tavaly már a 31. helyen állt, mostanra pedig az ötödik leggazdagabb az országban. Mészáros korábban az építőiparban és az agráriumban volt érdekelt, az utóbbi egy évben az idegenforgalomban és a médiában is megjelent.

Felcsút polgármestere a korábbi évek állandó dobogósát, Széles Gábort is megelőzte, aki már csak hatodik a 112 milliárd­jával.

Simicska Lajos Közgép-vezérnek nem volt olyan fényes a múlt éve, kikerült a tíz leggazdagabb magyar közül. Az egykori harcostársnak sokba fáj a miniszterelnökkel való háborúskodás, a vagyona 3 milliárd forinttal csökkent, de még így is 80 milliárdra becsülik azt, ami a 11. helyre volt elegendő.

A Top100-ban egy kormányzati tisztséggel bíró személy szerepel: Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, aki a 14. helyen áll a 60 milliárd forintjával. Az egykori filmproducer a kaszinós cégei, valamint tévés és rádiós érdekeltségei segítségével gyarapította vagyonát az elmúlt egy évben.

A kiadvány szerkesztője Mészáros Lőrinc szédületes gazdagodását találta a legérdekesebbnek.

Népmesébe illő, hogy valaki egy év alatt megötszörözze a vagyonát. Ilyenre a magyar gazdaságtörténetben sem volt példa – emelte ki a Blikknek Szakonyi Tibor, aki szerint minden tizedik ember a listán kormányközeli üzletembernek számít.

Nők a 100-as listán

A 100 leggazdagabb magyar között két női nevet találni, akik a lista 81. és 85. helyét foglalják el. Berkes Mihálynénak és férjének 10,2 milliárd forint a vagyona, cégük egyetlen uniós pályázaton sem nyert megbízást, mégis jól teljesít. Zwack Sándor és Izabella vagyona 10,5 milliárd forint, akik az élelmiszeriparban brillíroztak.

12 hozzászólás “Ők a leggazdagabb magyarok” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Egyszer még lesz mit újraállamosítani.

  2. Alien szerint:

    Mészáros Lőrinc egy év alatt megötszörözte a vagyonát. A 31. helyről az 5. helyre jött fel, 2011-ben még egy senki volt, falusi gázszerelő, évi 3.5 millió forint veszteséggel. Felcsút alpolgármestere volt, a polgármester lemondott, valószínűleg nem akart engedelmeskedni Orbán kívánságainak. Mészáros Lőrinc polgármester lett, ezzel az Úristen és Orbán barátja. Szerinte okosabb mint Zuckenberg, érdekes miért nem volt az 2011 előtt, s miért kínlódott egy veszteséges céggel?

    Mészáros Lőrinc minden vagyona állami megrendelésekből keletkezett, így aztán oda is kell visszaszármaztatni! Ő meg fogja a gázszerelő táskáját és visszaveheti az évi 3.5 millió veszteséget termelő cégét!

    Az alcsúti majorságot évi 15 millióért bérli az Orbán családtól, holott ott Orbán Gáspár meg a Nárcisz kutya lakik. Mivel semmiféle indok nincs a bérbevételre, a bérleti díj lényegében hűbéradomány nemlétező szolgáltatásért cserébe!

    Mészáros új szerzeménye a CLH Hűtés és Klímatechnikai Kft. A rendszerváltás után a Csőszerből vált ki, 12 fiatal vezető (csoport s osztályvezető) privatizálta. Kis cégből 26 év alatt középvállalattá fejlődött, kollektív vezetés és kollektív tulajdonlás volt a 12 tulajdonos által. Sajnos elkövették azt a hibát hogy hittek Orbánéknak, hitelt vettek fel egy vidéki gyár létrehozására, amelyhez 500 millió forint állami támogatást is kaptak. Kiderült, ezzel jött a trójai faló, megkapták vele együtt kisebbségi résztulajdonosnak Mészáros Lőrincet! Az ő egyik embere lett az új vezető, aki módszeresen elkezdte leváltani a vezetőket és kiszorítani a cégből! Egy rokonom is tulajdonos volt ott, szabályosan kisemmizték a régi tulajdonosokat, a 26 év alatt felhalmozott értéknek csekélyke töredékével kiszúrták a szemüket! Az illető és a többiek is 60 évesen nézhettek új állás után, holott tisztes öregség járt volna nekik a többévtizedes eredményes gazdálkodás után!

    Ez az Orbán-rendszer, kinek a trafikját, kinek a földjét, kinek a cégét veszik el! Elképesztő és szégyenteljes!

  3. Letiltatni szerint:

    “Lesz rehabilitáció? Lesz számonkérés? Lesz elszámoltatás?
    Van aki hisz ennek az ürgének a zsenijében? Vajon ez a 100 milliárd, nem hiányzik az egészségügyből, oktatásból?
    Utálom a szélsőségeket, de én is ott tartok: teljes vagyonelkobzás és élete végéig börtön minden érintettel együtt, kötelező útépítő munkán.
    Olyan “elszámoltatás”, amit a Fidesz csinált az MSZP kormányzás után, az nulla kategória. Meg kell tölteni a börtönöket gazember politikusokkal, mert különben csak a vezetőket cserélgetjük – de érdemi változás nem lesz soha.”

  4. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes! A szociknak (+jobbik) szemet szúrt Mészáros vagyonnövekedése. Azért nem hittem, hogy az eetásak ennyire buták, ugyanis “elfelejtik” Gyurcsány(i), Leistinger, Puch meggazdagodását!!! Mészáros munkát vállalt elvégezte (a Strabag, Swietelsky olcsóbban, jobban elvégezte volna?? Nem), de Gyurcsány(i), Leistinger, Puch, stb. milyen munkát végeztek, amin szupergyorsan meggazdagodtak???
    Hagyják ezt a zócska kocsmai komcsi szöveget! 3 nap múlva, lobogtatva a veres zászlót, énekelhetik, hogy “Hercegek, grófok és bárók….” néhány száz hívük előtt!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Alien szerint:

    Nagyapó, láttunk már karón varjút! Láttunk már olyant, aki állította hogy őt félrevezették, hogy sohasem támogatta a diktatúrát! A javadalmazását is csak azért vette fel, nehogy a hithű csápolóknak jusson!

    Szerintem kormányváltás után népszavazást kellene kiírni, akar-e a nép elszámoltatást! Akarja-e az eredeti állapot visszaállítását, alaptörvényben, törvényekben, trafikokban, földbérletekben, rokkantnyugdíjban, médiában, elcsaklizott és tönkretett vállakozásokban, kisemmizett oktatásban és egészségügyben, kétkulcsos SZJA-ban, stb?

    Akarja-e a nép a felelősöket börtönben etetni, vagy inkább munkatáborban látná őket szívesebben? Akarja-e újragombolni a kabátot, azaz a rendszerváltást újragondolni, létrehozva egy emberségesebb, szolidárisabb politikai, gazdasági berendezkedést!

    A nép szava szent, amit a nép kér, azt teljesíteni kell! Ha a fentieket megszavazza, akkor az országgyűlésnek azt végre kell hajtania, mert a legfőbb hatalom a nép!

    Aki ezt kétségbe vonja, olvassa Petőfi versét, Föltámadott a tenger! Illetve tanulmányozza 56 történetét! Kérje számon az Istent, miért teremtette ilyen hitványnak, hogy nem tud azonosulni a saját népével!

  6. kötelező szerint:

    javaslom vegyenek egy kriptát.

  7. kötelező szerint:

    “mészáros munkát vállalt elvégezte”
    szakadok a röhögéstől !!!!!!!!!!!!!!!

  8. névkötelező szerint:

    Nagyapó, Gyurcsány a kb. 2 milliárdos vagyonával sehol sincs a 120 milliárdos Mészáros Lőrinchez képest. Mutass már még egy embert, aki egy év alatt 100 milliárdot keresett!

  9. Vazul néni szerint:

    Az én gazdag emberem a jó vagy a tiéd az én elvtársam jó elvtárs, és a tiéd a rossz elvtárs.Egy dolog biztosan megállapítható amikor a “nép” elveszi a gazdag emberek vagyonát mindig rosszul jár,és bármilyen természetű forradalom visszaveti az életszínvonalat.A legfőbb hatalom nem a nép.A nép olyan mint a fű ,ha rálépnek meghajlik,és kiegyenesedik ha nem taposnak rajta,de szárazságban akár ki is pusztulhat,és helyét más veszi át.Az emberi irigység örök csak az emberel együtt szüntethető meg.

  10. Alien szerint:

    Vazul néni: “A legfőbb hatalom nem a nép.”

    Hát ki? Köztársaság vagyunk, nem királyság, pláne nem Orbán Királyság!

    A nép ha akar, forradalmat csinál! Vazul néni akkor kihez kiált? Ha akarja, eltapossa a Fideszt!
    A megvadult bika megtapos valakit, nem haragszik rá, csak ilyen a természete! A nép is csak eltapossa aki az útjában van! Miért? Mert ilyen a természete! Az ember is természeti lény, nem feltétlenül ésszerűen cselekszik, hanem inkább indulatból!

    Hogy írigy? Nekem volt két kutyám, az egyik mindig segíteni akart a másiknak, megenni annak az adagját! Macskák is ezt csinálják. Látott már disznókat vályúból enni, a legerősebb beáll a harmadához, a gyengébbek csak mögé állhatnak, a leggyengébb meg oda sem fér a vályúhoz!

    A nép nem fű, hogy tapossanak rajta! A népen ne kérje számon, hogy a forradalommal saját magának is árt!

    A gazdagok elleni ellenszenv meg természeti törvény! Minden szervezet igyekszik a legkevesebb energiával működni, ez az evolúció célja, mert ez biztosítja a legtöbb egyed életét egy adott erőforráson!

    A sok energiát fogyasztó szervezetek rákos daganatok! A GAZDAGOK RÁKOS DAGANATOK A TÁRSADALOM TESTÉN! A daganatokat legjobb kioperálni, mert ez biztosítja legjobban a gazdatest túlélését!

  11. Letiltatni szerint:

    Hol az elszámoltatás? Nem volt és nem is lesz. Mégis az ugyanolyan kisz tagságú Gyurcsánnyal mentegetőznek ellenpéldaként, mint amilyen tisztséget Orbán magáénak tudhat(ott).
    Ismételten, hogy érthető legyen
    Olyan “elszámoltatás”, amit a Fidesz csinált az MSZP kormányzás után, az nulla kategória. Meg kell tölteni a börtönöket gazember politikusokkal, mert különben csak a vezetőket cserélgetjük – de érdemi változás nem lesz soha.”

  12. kispajtás szerint:

    Orbán azt kérte Gyurcsánytól, hogy verje szét a baloldalt – cserébe nuku elszámoltatás.
    A lényeges dolgok mindig a függöny mögött köttetnek – azután fellebben a függöny és kezdődik a népet szórakoztató színjáték…

Itt lehet hozzászólni !