Környezetvédő találkozó a csepeli óvodáknak

Csepel.hu

600x365_duna

Immár hetedik éve hagyomány, hogy a csepeli óvodák a Föld napja alkalmából környezetvédelmi találkozóra gyűlnek össze a Hollandi úton található Csepeli Sport, Szabadidő –és Rendezvényközpontban. A múlt heti rossz időjárásra tekintettel most egy héttel később, április 25-én rendezték meg az eseményt, amelyet Morovik Attila alpolgármester nyitott meg.

Elmondta, hogy a környezetvédelem mindenkinek a közös ügye, s a mostani kicsik között igazi híres környezetvédők lehetnek majd felnőttként. Az eseményen megjelent Zupkó János, a körzet önkormányzati képviselője.

Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen sok környezetvédő óvodással találkozik. Már a kicsik is tudják, mennyire fontos megvédeni a Földet, a vizet, a levegőt, a nővényeket és az állatokat. Ha minden ember odafigyel erre, akkor még nagyon sokáig élvezhetjük a természet szépségeit, sétálhatunk az erdőkben, csodálhatjuk az állatokat, gyönyörködhetünk a virágokban, játszhatunk a szabadban. Csepelen is több olyan terület található, amelyeknek a védelme fontos. Az egyik ilyen megszépült terület a csepeli Kis-Duna part. A környezetvédő találkozó örömforrás mindenkinek, mert teli van játékkal. Mindenki győz, és mindenki ajándékot kap az önkormányzattól.

Szántó Tiborné, a Repkény tagóvoda vezetője, a mostani esemény szervezője elmondta, hogy huszonnégy csepeli óvoda vett részt a találkozón. Huszonkét állomáson mentek végig a gyerekek, ahol játékos feladványok, szórakoztató programok várták őket. Ezek között szerepelt a természet, az állatok és növények alaposabb megismerése, a szelektív hulladékgyűjtés megtanulása, az ügyességi számok közül a horgászat fortélyainak elsajátítása. Közben rengeteget mozoghattak, ugrálhattak, játszhattak, nevethettek a feladatok elvégzésekor. Az a cél, hogy környezettudatos életre neveljék a kicsiket. A találkozót a csepeli önkormányzaton kívül a Cargill Zrt. és az Országos Madártani Egyesület is támogatta.

cs. a.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !