Soros György szolgája az Európai Parlament harmada

Origo

jobbikos-segitseget-kapott-soros-gyorgy

Nyilvánosságra került egy lista azokról a brüsszeli politikusokról, akik Soros György bűvkörében tevékenykednek. A milliárdos alapítványának belső adatbázisából kiszivárgott összesítésből kiderül: Soros több mint kétszáz Európai Parlamenti képviselőt képes mozgatni, ezzel pedig a legnagyobb uniós frakció “tulajdonosának” mondhatja magát. Minő véletlen, hogy éppen a listán szereplő képviselők közül estek neki a magyar kormánynak a Soros alapította Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.

Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli európai parlamenti (EP) képviselők szerepelnek. A lajstromban “megbízható szövetségesek” címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros György 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy

ezzel a létszámmal Sorosé a legnagyobb frakció a Brüsszelben és Strasbourgban is ülésező testületben, a néppárti (EPP, ide tartozik a Fidesz-KDNP is) tömb méretét (215 fő) is meghaladja. 

A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikált az OSF belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot, ezek között volt a “Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014–2019” című kiadvány is.

A listán olyan befolyásos nevek köszönnek vissza, mint

  • Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke
  • Olli Rehn, egykori gazdasági és pénzügyi biztos
  • Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője
  • Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke
  • illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in’t Veld és Ulrike Lunacek.

A listán több jobboldali politikus mellé kommentárt fűztek, így például a CEU-ügyben megszólaló, a magyar kormányt és Orbán Viktort erősen kritizáló luxemburgi Frank Engelnél is az olvasható, hogy adott esetben készek szembefordulni saját pártcsaládjukkal. A kézikönyvszerű kiadvány bevezetője megjegyzi, hogy az OSF-nek “tartós és bizalomra épülő” kapcsolatokat kell kiépítenie a 11 bizottságban és 26 delegációban helyet foglaló, bizonyítottan vagy valószínűsíthetően Open Society-szövetséges politikusokkal. 

Deák Dániel mindehhez annyit fűzött hozzá a Gondola.hu-n közölt cikkében, hogy az elmúlt hetek történéseit figyelve nem okoztak meglepetést a hazai balliberális média által felkarolt, a Soros-alapítványok számára megbízható szövetségesnek tartott néppárti politikusok kijelentései, amelyek például a Fidesz kizárását javasolták a Néppártból. Az elemző hozzátette: Soros jól kiépített hálózata ellenére a Néppárt többségének álláspontja nem ilyen elfogult, hanem Manfred Weber véleményét osztja, aki azt hangsúlyozta, hogy a hisztériakeltés helyett az Európai Bizottság objektív vizsgálatára van szükség a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán.

Soros György európai parlamenti embereiről itt lehet bővebben olvasni.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Soros György szolgája az Európai Parlament harmada” bejegyzésre

  1. névkötelező szerint:

    Megint fos az Origótól. A lista egyszerűen azokat a képviselőket tartalmazza, akik vélhetően támogatják a Nyílt Társadalom Alapítvány értékeit, mint pl. emberi jogok, emberi méltóság, törvényesség, kisebbségek jogai, demokrácia, tolerancia, stb.

    Tényleg már az elmebetegség határát súrolja, amit műveltek ezzel az állandó Sorosozással. Attól, hogy Orbán Viktor megbolondult, még nem kell mindenkinek követnie.

  2. Tóth kati szerint:

    Mi lenne,ha egyszer a normális fehér emberek jogait támogatná már valaki.

Itt lehet hozzászólni !