Még nagypénteken is emelkednek az üzemanyagárak

Autonavigator, Mr. Gabee

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Bár munkanapból csak négy jutott e hétre, a kétszeri üzemanyagár-emelést azért megkapjuk, pénteken is drágul a benzin és a gázolaj, utóbbi jelentősebben.

Noha e hónapban eddig a benzin ára nőtt jelentősebben (összesen 14 forinttal került feljebb, míg a gázolajé “csak” tízzel), most pénteken, az idei évtől már hazánkban is munkaszüneti napnak számító nagypénteken a gázolaj kapja a nagyobb ártöbbletet. A Holtankoljak.hu értesülése szerint a dízel ára literenkénti 4, a 95-ös benziné 3 forinttal nő. Ennek ellenére a benzin marad drágább, átlagára péntektől 366 forint, míg a gázolajé 363 forint lesz.

Az áprilisi drágulás péntektől már a gázolajnál is meghaladja azt, amennyivel április elsején, a jövedéki adó korábbi szintre visszaállítása miatt csökkentek az árak, de az időszakos árváltozásokra figyelésen túl még komolyabb mértékben apaszthatja a tankoláskor fizetendő összeget az, aki odafigyel az egyes töltőállomások között tapasztalható, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségekre is. Bár magasabban járnak az üzemanyagárak, mint például egy évvel ezelőtt, a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszintekhez mérten még mindig olcsóbban tankolhatunk. Ha sikerül még a hét munkanapjaiba belesűrítenünk autónk megtöltését, még egy picit spórolhatunk.

3 hozzászólás “Még nagypénteken is emelkednek az üzemanyagárak” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Mr. Gabee! Szeretném megkérdezni, hogy nagypénteken az üzemanyag áraknak csökkenni kellene?? Esetleg a piac független az ünnepektől és ápr. 14., vagy nagypéntek a meghatározó?? Várom, hogy máj.1.-én mi lesz a fontos, az ünnep, vagy az esetleges árváltozás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. kerdezo szerint:

    Kérdezd meg a Viktátorodat…

  3. Nagyapó szerint:

    kerdezo! Egyéb hülyeség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !