Sokkoló videó: zebrán gázolták el a biciklist Budapesten

SzeretlekMagyarország, Mr. Gabee

A Soroksári úton történt a baleset, a kanyarodó autó fékezés nélkül ütötte el a kerékpárost. 

Egy szembejövő autó fedélzeti kamerája kapta el ezt a durva balesetet. A Soroksári úton a zebrán gázolta el az autós a kerékpárost, aki súlyos fejsérülést szenvedett. A szemtanúk szerint nem is fékezett a kanyarodó sofőr.

16 hozzászólás “Sokkoló videó: zebrán gázolták el a biciklist Budapesten” bejegyzésre

  1. xy szerint:

    Vajon mégis mit csinált menet közben?? Csak nem pötyögött a műkörmeivel..

  2. Marci szerint:

    A kerékpárt tolni kell a zebrán…..Néhány bringás a semmiből jön elő….

  3. Right szerint:

    Sajnálatos! De Marcinak igaza van.Sok szabálytalan autós van de biciklis annál több.Fittyet hányva, száguldozva nagyon meredek helyzeteket teremtenek.

  4. Doki szerint:

    Persze, hogy egy hülye picsa volt a sofőr…

  5. Mondanivalamit szerint:

    Ez tipikus esete annak, mikor valaki nem tartja be a kresz szabályait, mert annak ismeretére senki nem kötelezi. Mi történik ilyenkor? Hát ez! De gratulálok, hogy megint az autós van lehúzva és gonosznak beállítva! Brutális baleset, meg fékezés nélküli kanyarodó sofőr! Az hol van megemlítve, hogy a zebrán szabálytalanul közlekedő kerékpáros???? Arról nem is beszélve, hogy szenvedhet fejsérülést valaki akin bukósisak van? Mert ha jól tudom az is kötelező! A félreértéseket elkerülve szomorú az ami történt és mielőbbi gyógyulást kívánok a biciklisnek, de tipikus esete ez annak, hogy miért vannak szabályok és azokat miért kell betartani. Ez a a cikk az én szememben kettős mércét alkalmaz ami nem teljesen korrekt az autóssal szemben, aki mint a videón is látszik biztos sokkot kapott….

  6. Sase szerint:

    A kerékpárost perelni kell a gépkocsiban okozott, kárért!
    Egyértelműen a kerékpáros okozta a balesetet!

  7. Mondanivalamit szerint:

    Sase! Igazad van! Valóban a kerékpáros okozta a balesetet, és mivel rendőrségi ügy lesz belőle, így a felépülés mellé még kap majd egy szép csekket, bár remélem, hogy elengedik a sérülés súlyosa miatt.

  8. Rácz László szerint:

    Nem értem ezt a hangzatos címet! A helyes ez lenne: Szabálytalanúl vágott az autó elé a kerékpáros!Párhuzamos haladásnál fordult keresztbe szabálytalanúl a gyalogátkelőre ráfordulva ahol csak tolhatná a kerékpárt! Persze az autósnak is gyengék a reflexei de a felelőssége szerintem vitatható! A kerékpáros remélem túléli és egy életre megtanulja a leckét!

  9. bpo537 szerint:

    Momfanovalamit: Kerékpáron a bukósisak használata csak lakott területen kívül 40 km/h-nal nagyobb sebesség esetén kötelező.

  10. xy szerint:

    Itt mindenki hülye? Zebrát fokozott figyelemmel kell megközelíteni, ez meg nem is fékezett még utána sem. (A bringások amúgy gyökerek, nyilván)

    Telefont nyomkodott, vagy magát nézegette a tükörben.

  11. papa szerint:

    Zebrán zöld lámpánál ment a kerékpáros.
    Zebrát úgy kell megközelíteni hogy szükség esetén meg tudjak állni.
    Még csak nem is fékezett az autó.
    Kanyarodó autónak egyébként sincs elsőbbsége.
    A zebra mellett lehet kerékpárút is és nem kell leszállni a bringáról.

  12. Nagyapó szerint:

    A hozzászólásokból jól látszik a törvények (rendeletek) laza értelmezése.
    A kanyarodó kocsi elé kivágódott a biciklis. Miről beszélünk. A gyalogosok előtt kb. 6 méterre kanyarodott a szgk., amikor elé vágott a – nem a kerékpárját toló – kerékpáros.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. xy szerint:

    Mi az hogy elévágott??
    3 vagy 4 sáv közül a legbelsőben ütötte el, semmi takarás. És nem ment gyorsan a bringás, bár igen, el lehet mondani még vagy 10x, hogy nem tolta.

    Nem teljesen egyértelmű, hogy kurvára telesen máshol járt a sofőr? Hogy lehet ilyen hatalmas , belátható területen kanyarodás után (tehát eleve korlátozott sebességgel) így telibevágni valakit máshogy, mint hogy teljesen másfelé néz, mint kéne (oldalra, telefonra, hátsóülésre, sminktükörbe)

  14. xy szerint:

    Akinek nem egyértelmű – merevítse ki a 7. másodpercet és nézze hosszasan.

  15. csapajev szerint:

    Grassalkovich út !
    Nem Soroksári út…

  16. Hajrá Csepel szerint:

    Néhány évvel ezelőtt egy hasonló szituban sikerült megállnom a kerékpárost éppen nem elütve.A 15-16 év körüli srác szentségelt, de udvariasan elmagyaráztam neki ezt az egyszerű szabályt. Megköszönte, mert nem ismerte! Jelen esetben jogilag az autósnak van igaza, de a gépkocsi vezetőjének a reflexe elképesztően siralmas volt!

Itt lehet hozzászólni !