A szomszéd országokba üldözné az MSZP a sikeres magyarokat

Mandiner, Csepel.info

a-szomszed-orszagokba-uldozne-az-mszp-a-sikeres-magyarokat

Az MSZP „Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” programja mellett érvelt Botka László, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula pártelnök szerdán Békásmegyeren, egy „utcafórumon”. Az MSZP programja külföldre üldözné a sikeres orvosokat, a magasan képzett szakembereket és azokat a vállalkozókat, akiknek nem okoz gondot másik országban letelepedni vagy máshol adózni, autót venni. Az itthon maradt, törvényesen meggazdagodott, sikeres magyarok büntetésként elvett pénzét olyanoknak adnák, akik nem akarnak legálisan dolgozni.

Az MSZP új programja 300 milliárd forintos büntetőadót róna a törvényesen adózó, sikeres emberekre. Ez azt jelenti, hogy aki nem rejtegeti a vagyonát, és az meghaladja a 100 millió forintot, azzal külön vagyonadót fizettetnének. Büntetőadót kapna a nyakába az is, akinek a jövedelme meghaladja a havi egymillió forintot. Ezzel az összes Magyarországon maradt, sikeres orvost külföldre tudnák üldözni. Emellett luxusadó fizetésére köteleznék azokat is, akik 10 millió forintnál drágább autóval rendelkeznek, vagyis például környezettudatosan élnek és hibrid vagy elektromos autót vásárolnak. Botka László március közepén jelentette be büntetőprogramjuk legfontosabb elemeit. Az MSZP a tanult és sikeres emberektől elvett pénzt az alapjövedelem bevezetésével főképp azoknak adná, akik nem akarnak dolgozni vagy feketén dolgoznak, bűnözésből élnek és nincs látható jövedelmük. A program először az autókereskedésekre lenne katasztrofális hatással, hiszen csökkenne a foglalkoztatottak száma, meghamisított árakon vásárolnának autókat illetve ismét külföldi rendszámú kocsikat vennének a tehetősebbek.

Botka szerint az emberek döntő többsége tudja, hogy a kormány állításával ellentétben nem teljesít jobban az ország. A háztartások fele vagyontalan, az emberek kétharmada kiszolgáltatott anyagi helyzetben, napról napra él – fűzte hozzá az ellenzéki politikus, Szeged polgármestere.

Papolás

Kijelentette: a Fidesz-kormány csupán papol a középosztályról, hiszen minden intézkedésével a magas jövedelműeknek kedvez, és az átlagos jövedelemmel rendelkezők a legmagasabb terheket viselik az egész Európai Unióban. Ebben a helyzetben az MSZP programja a különbségek csökkentéséről szól – tette hozzá.

Szerinte egyértelmű, hogy a Fidesz-kormányt vagy a szélsőjobb vagy egy baloldali program képes leváltani. Az emberek döntő többsége kormányváltást akar, ez pedig az MSZP felelőssége – mondta Botka László.

Fordított Robin Hood

Molnár Gyula a fórumon úgy vélekedett: miközben több millió ember máról holnapra él, a kormány fordított Robin Hoodként működik, amit elvesz a szegényektől, azt a gazdagoknak adja. Ezzel szemben a szocialisták azt gondolják, hogy a tehetősebbek vállaljanak többet, a többi között az egészségügy és az oktatás fejlesztésének érdekében is – tette hozzá.

Úgy vélekedett: a változás politikai főszereplője az MSZP és a köré szerveződő erők. 2018-ban leváltják a jelenlegi hatalmat és egy új Magyarországot fognak építeni – mondta Molnár Gyula.

A politikusok a békásmegyeri Csobánka téren rendezett fórumon 100-150 érdeklődő között kérdésekre is válaszoltak.

Forrás: MTI, Mandiner, Csepel.info

5 hozzászólás “A szomszéd országokba üldözné az MSZP a sikeres magyarokat” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Gréczy Zsolt szerint vannak tisztességesen meggazdagodott emberek Magyarországon,pl Gyurcsány Ferenc is az 😀

  2. Lovas szerint:

    Gyurcsány szintjén senki nem fizetne semmit.

  3. kilgore trout szerint:

    Úgyis bukják a választást, most mondanak akkorákat, hogy az ég nem szakad rájuk. Amíg a kölkük volt a sok komcsi milliárdos, addig óvták őket. Most, hogy a gyurcsótány a maga alpári, c***ány stílusában beszólt a Botkának, most meg nekimennének mindenkinek.
    Remélem egyszer eltűnik az MSZMP utódpártja.

  4. Nagyapó szerint:

    Botka biztosra akar menni ezért próbaképpen Szeged város cége – a Szeviép – 500 “dúsgazdag” alvállalkozónak nem fizetett ki a 11 milliárd forintot! „Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!”
    Ez a program.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. paneltomi szerint:

    Ez eléggé demagóg és populista szöveg Botkától. Bár nem számít, de Puzsérnél is kivágta a biztosítékot: http://mno.hu/cinkosakinema/nyilt-level-botka-laszlonak-2391433

    Ez amúgy szimplán hülyeség. Miért kell büntetni azt, aki tehetségével kimagaslik a középmezőnyből? Aki többre képes mint az átlag? Ennek az lesz a vége, hogy aki nem legálisan szerezte a pénzét, az kijátssza majd ezt a hülyeséget, aki becsületes munkával megszerzi, pl.: egy orvos, az majd leadózza mindenki helyett.
    Vajon a “gazdagoktól” elszedett pénz majd valóban a máról holnapra élő, nyomorgó családokra, kisnyugdíjasokra lesz költve? Kötve hiszem.
    Arról nem is beszélve, hogy ha ezek kormányra kerülnének, akkor megszüntetnék a családi adókedvezményt, a Csokot és jöhetne a szokásos szoci megszorítás, természetesen azért, mert a Fidesz és Mészáros Lőrinc szétlopta az országot…
    Remélem nem lesznek ennyire hülyék a választók még egyszer.

Itt lehet hozzászólni !