Így üti egymást az MSZP és a DK

Csepel.info, Pesti Srácok

igy-uti-egymast-az-mszp-es-a-dk

Most épp egymást ütik, de eljön majd újra a nyali-fali ideje is

Mindkét párt azonos tőről, a kommunista MSZMP-ből származik, ám mióta Gyurcsány belegázolt Botkába, majd Botka Gyurcsányba, egyre dühödtebb a cicaharc. A végén úgyis kibékülnek, de addig még biztosan sok vidám pillanatot fognak okozni.

Botka László nem szeretné visszahozni a 2010 előtti világot, amelynek „egyik megtestesítője” Gyurcsány Ferenc – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke. A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy a párt 42 millió forintot kapott az egyik Matolcsy-alapítványtól – mondta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

Nyakó beleszállt Gyurcsányba: ő az ország legnépszerűtlenebb politikusa, a 2010 előtti világ megtestesítője

Botka László nem szeretné visszahozni a 2010 előtti világot, amelynek „egyik megtestesítője” Gyurcsány Ferenc – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke. Úgy vélte, Botka és Gyurcsány között „minőségi” világnézeti vita van arról, hogy a gazdagoknak fizetniük kell.

Egyre élesebb nyilatkozatokkal hergeli egymást a DK és az MSZP. Gréczy Zsolt DK-szóvivő vasárnapi kőkemény beszólása után, amelyben gyakorlatilag kollaborálással vádolta meg a szocialistákat, megszólalt az MSZP sajtófőnöke is. Nyakó István vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt: Botka László szegedi polgármester, szocialista miniszterelnök-jelölt és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke között „minőségi” világnézeti vita zajlik abban a kérdésben, hogy a gazdagoknak fizetniük kell. Mint fogalmazott:

A liberális DK másként képzeli el az adórendszert, ezen ugyanakkor nem kell megsértődni.

Hangsúlyozta: az MSZP ellenfele a zuglói időközi önkormányzatiképviselő-választáson és az országban is a Fidesz. Sajnálatos módon azonban számára úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc a szocialista pártot tekinti riválisának – tette hozzá. Nyakó István felidézte, hogy Botka László nem szeretné visszahozni a 2010 előtti világot, amelynek „egyik megtestesítője” Gyurcsány Ferenc. Megjegyezte, hogy egybehangzó közvélemény-kutatások szerint a DK elnöke az ország egyik legnépszerűtlenebb politikusa.

Nyakó István a tájékoztatón arról is beszélt: a Fidesz-KDNP jelöltjének, Somodi Zoltánnak vissza kell lépnie az indulástól az április 23-ai zuglói időközi önkormányzatiképviselő-választáson, mert a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartóságának titkára és kincstartója. Az ellenzéki párt sajtófőnöke azt állította: a hivatalos vatikáni rend a szabályzata értelmében vallási céljaiból fakadóan „távol áll minden politikai jellegű mozgalomtól vagy intézménytől”. Nyakó szerint Somodi Zoltán megszegte önként vállalt esküjét; aki pedig „szavaiban és tetteiben megbízhatatlan jelöltet indít, az a zuglói embereket sérti meg”. Úgy fogalmazott: tudomásuk szerint a Fidesz nem a Vatikán egy külképviselete, ezért várják a visszalépésről szóló bejelentést.

Más témában kérdésre válaszolva a sajtófőnök közölte: az MSZP álláspontja, hogy a gazdagoknak fizetniük kell, bármelyik oldalon is álljanak. Ismert, a főváros XIV. kerületének 3. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi képviselő-választást, mert az egy éve tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok értelmében január végén megszűnt a mandátuma. Sápi eltűnése kapcsán egyébként szombaton Németh Szilárd arra szólította föl a szocialistákat, adjanak magyarázatot, hova tűnt a százmilliós köztartozást fölhalmozó Sápi.

Forrás: MTI, Pesti Srácok

Gréczy kollaborálással vádolja Botkáékat

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy a párt 42 millió forintot kapott az egyik Matolcsy-alapítványtól – mondta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatója után az MTI-nek. Szerinte így nehezen hihető, hogy a szocialisták egyáltalán le akarják váltani az Orbán-kormányt.

Gréczy emlékeztetett: az Átlátszó egyértelműen bizonyította, hogy az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozó Vabasze Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa nettó 42 millió forintot fizetett. Az MSZP-közeli cég azért kapta a 42 millió forintot „Matolcsytól”, hogy a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén elbontson két épületet, egy volt kórházat és egy hajléktalanszállót – mondta. A szóvivő közlése szerint a DK azt is tudni akarja, hogy fizetett-e adót az offshore-hátterű MSZP-közeli cég a Matolcsy-pénzek után. Kérdésesnek nevezte, hogy mennyire ellenzékiek azok, akik egyik nap egy kastélyt juttatnának ingyen a fideszes vadászoknak, a másik nap pedig 42 milliót kapnak Matolcsy Györgytől. A DK magyarázatot vár az MSZP-től, amely immáron több ügyben is a jelenlegi rendszer fenntartásának érdekeltjeként tűnik fel.

Hogyan hihetnénk el, hogy olyasvalaki akarja leváltani az Orbán-rendszert, aki tízmilliókat kap tőle? 

– tette fel a kérdést a szóvivő. Az ügyben az is aggasztó a szóvivő szerint, hogy a 42 millió forint közpénzt felmarkoló kör szerepelt a Panama-iratokban a lebukott offshore-ozók között. Mint fogalmazott:

Így tehát az sem biztos, hogy az MSZP-közeli cég egyáltalán fizet adót a 42 millió forint után. Hogyan fizessenek a gazdagok, ha offshore cégekkel kerülik el az adózást? – kérdezte.

Az elmúlt hetekben egyre keményebben üti egymást a DK és az MSZP. Botka László szegedi polgármester, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje pártja februári kongresszusán azt üzente Gyurcsánynak:

Azok, akik tehertételt jelentenek, akik már eljátszották az esélyüket és a szavazók bizalmát, vonuljanak hátra. Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia.

Március elején pedig – ugyancsak Botka – liberális kispártnak” titulálta a DK-t. Gyurcsány sem maradt ki a perpatvarból, pár nappal később azt üzente Botkának:

Vegye el az én félmillió szavazómat, ha tudja, de azzal számolniuk kell, hogy ezek az emberek abban hisznek, amiben a Demokratikus Koalíció.

Pár napja pedig a DK elnöke fennhéjazóan azt közölte az ATV-ben: „Több adót fizettem be idén, mint amit Botka László egész életében keresni fog”.

Forrás: MTI, Pesti Srácok

Egy hozzászólás “Így üti egymást az MSZP és a DK” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    98 éve 1919 Március 21-én vette át a hatalmat Magyarországon a patkánykormány.

Itt lehet hozzászólni !