Újabb kormánypárti segítség a jelzáloghiteleseknek

Csepel.hu

nsz

Sokkal szigorúbb feltételek mellett lehet ingatlanokat árverezni!

A végtörlesztés, az árfolyamgát, a forintosítás, a nemzeti eszközkezelő, az ócsai lakópark és a családi csődvédelem a másfél millió devizahitel-csapdába hajszolt család 90%-án segített, ők tudták, tudják törleszteni banki tartozásaikat. Azonban így is sok potenciális áldozata lehetett volna a mohó bankoknak és követeléskezelőknek.

Úgy döntöttünk, hogy nem engedjük meg ezen családok kifosztását sem, ezért szigorítottuk az adósok javára a végrehajtási szabályokat. – mondta el Németh Szilárd országgyűlési képviselő a csepel.hu-nak.

A módosítás értelmében egy év sikertelen árverezés után is csupán a becsérték 90 százalékán lehetne elárverezni a végrehajtás alatt álló ingatlant. A kereszténydemokrata képviselők által eredetileg javasolt változtatás az érték 80 százalékra csökkentésére adott volna lehetőséget, végül azonban Németh Szilárd módosító javaslata nyomán ezt megemelték 90 százalékra. Eddig mindössze 4 hónap alatt, már 50%-on is elárverezhető volt az ingatlan.

Németh Szilárd módosító javaslata volt az is, ha a végrehajtásban érintett összes fél közösen megállapodik egy alacsonyabb összegben, amelyért árverés során értékesíthető az ingatlan akkor megszűnik minden fennmaradó követelés és tartozás is. Eddig az volt a gyakorlat, ha a vételár nem fedezte az adósságot, akkor a fennmaradó részt továbbra is fizetnie kellett az adósnak.

A változtatással az előterjesztők annak a mintegy 145 ezer családnak szeretnének segíteni, amelyik reménytelen helyzetbe kerülne a kilakoltatási moratórium március 1-jei lejárta után. A törvénymódosítás célja, hogy a lefoglalt ingatlanokat minél magasabb áron értékesítsék, valamint, hogy a fennálló követelések is a lehető legnagyobb mértékben térüljenek meg.

Az adósmentés 2010 óta mintegy 3,6 millió szerződést érintett, csak a bankok elszámoltatása 764 milliárd forinttal csökkentette az adósok terheit. A Nemzeti Eszközkezelő pedig már több mint 30 ezer családon segített, akiknek a lakhatása ily módon megoldott, és megszabadultak a jelzáloghitel-terhektől.

mpvi_frekvencia-birosag_bitport

 

2 hozzászólás “Újabb kormánypárti segítség a jelzáloghiteleseknek” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Már megint a Fidesz-KDNP segít a bajba jutottakon. Igen, mert…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. robi szerint:

    “A Nemzeti Eszközkezelő pedig már több mint 30 ezer családon segített, ”

    Megnézheti magát az a társasház, ha közös költség tartozás is van azon az albetéten, akin “segít” a Nemzeti Eszközkezelő.
    A korábbi tartozás behajtásától elbúcsúzhat a ház. Aki nem hiszi, járjon utána.

    Tudatlan, botcsinálta szerkesztőknek sincs megtiltva.

Itt lehet hozzászólni !