A budapesti olimpia megrendezésének esélyei minimálisra csökkentek

Csepel.hu

e_csepel_olimpia

A budapesti olimpia nemzeti ügy volt, ami mögül az ellenzék sunyi módon kihátrált, s pártüggyé silányította a nemes kezdeményezést – mondta Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, amikor arról kérdeztük, hogyan értékeli a kialakult helyzetet.

Az olimpiai pályázatot Budapest nyújtotta be, az ügyben akkor politikai konszenzus volt a fővárosban. A pályázatot annak benyújtásakor az ellenzéki pártok is – egyetlen LMP-s ellenszavazattal – támogatták – fogalmazott a sportvezető politikus.

Azonban az elmúlt egy hónapban az ellenzéki pártok sunyi módon hátat fordítottak az eredeti döntésüknek: egy nemzeti ügyből pártügyet csináltak. Az ő felelőtlen és kétszínű viselkedésük oda vezetett, hogy Budapest olimpiarendezési esélyei minimálisra csökkentek. Emiatt valószínűleg vissza kell vonni az olimpiai pályázatot. Ezért a felelősség az eredeti döntésüknek hátat fordító ellenzéki pártokat terheli. A helyzetet most szerdán Fővárosi Közgyűlés és a Kormány is értékelni fogja- mondta Németh Szilárd.

Majd azt is hozzátette: az is jól látszik, hogy a kezdeményezők egyértelműen az olimpiai pályázat visszavonását akarták, nem azt, hogy kérdezzék meg az embereket. Erről szólt a kérdés maga, amelyben a pályázat visszavonásáért gyűjtöttek aláírásokat, és erről szólt a kezdeményezés beszédes neve is: NO OLIMPIA.

Csepel.hu

3 hozzászólás “A budapesti olimpia megrendezésének esélyei minimálisra csökkentek” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    A tervező irodá(ka)t mikor számoltatják el, annak tükrében, hogy a valóságtól oly elrugaszkodott, hazug ábrázolással ellátott látványterveket készítettek, amelyek megvalósíthatatlanok? – függetlenül attól, hogy megítélik e a rendezés jogát.
    Milliárdok mentek el ezekre is.
    Ki a felelős?

  2. okoska szerint:

    Szegény hülye!

  3. Nagyapó szerint:

    A ballib hátba szúrta a olimpiát. Hazudnak reggel, este, meg éjjel!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !