Pénzbüntetést kapott Gergényi a 2006-os eseményekért

Mandiner

penzbuntetest-kapott-gergenyi

Ítéletet hirdettek másodfokon is a 2006-os események kapcsán rendőri vezetők ellen indított büntetőperben. Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

A táblabíróság ugyanakkor felmentette az ötödrendű vádlottat – a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét – az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt.

Az ítélőtábla szerint nem tévedtek első fokon, amikor Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és a negyedrendű vádlottat, aki a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka volt, bűnösnek mondták ki.

Forrás: Mandiner

7 hozzászólás “Pénzbüntetést kapott Gergényi a 2006-os eseményekért” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Nevetséges. A birság összege is és az is hogy 11 évet szarakodtak vele.

  2. kerdezo szerint:

    A Magyar Igazságszolgáltatás továbbra is mélyrepülésben.
    Vagy csak valóban ennyit tudtak ráhúzni?

  3. Letiltatni szerint:

    Az elszámoltatás újabb díszes kommunista példája. Holló hollónak..

  4. ZsiványZoli szerint:

    Remélem még életben lesz a többi seggfejjel együtt,amikor átveszi a hatalmat a valódi jobboldal. (nem a jobbikra gondolok) Sok törlesztenivalónk van.

  5. kilgore trout szerint:

    Vannak, akiket egy esemény után még 70 évvel is a halálba tudnak zaklatni, életfogytig tartó szabadságvesztésre tudnak ítélni. Ha itt is az előbbiekből kerülne ki a sértetti kör, nem ilyen megalázó, példátlan, a büntetőjog több alapelvét sértő ítélet született volna.

  6. ZsiványZoli szerint:

    Ha olyan öreg leszek hogy járókerettel járok és naponta ötször beszarok-behúgyozok,de lehetőségem lesz bosszút állni a sérelmekért,akkor is megteszem.Annyi erőt még adna a bosszúvágy.

  7. Hajrá Csepel szerint:

    Fél havi nyugdíjára megbüntették a kitüntetett uraságot. Komolytalan. Ki tudja mi lett a Pintér Sándorral való közös cégeikkel?

Itt lehet hozzászólni !