Sváb bál az ÁMK-ban

Csepel.hu

tbe_5766-2

A Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat 27. alkalommal rendezte meg hagyományos sváb bált a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában.

A bált Borbély Lénárd Csepel polgármestere nyitotta meg. Jó egészséget kívánt Lotz Károlynak, egykori közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszternek, Csepel díszpolgárának, aki a kezdetektől állandó résztvevője volt a csepeli sváb bálnak, de most betegség miatt nem tudott eljönni. Borbély Lénárd gratulált a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete munkájához, amely 27. alkalommal rendezte meg Csepelen a sváb bált. – A csepeli svábok olyan színes részei közösségünknek, amely sokat tesz hozzá a csepeliek mindennapjához – mondta a polgármester.

Kaltenecker Antalné, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének elnöke is köszöntötte a résztvevőket, majd kezdetét vette a hajnalig tartó mulatozás. A bál hangulatfelelőse a csepeli Lustigen Musikanten zenekar volt. Az est folyamán fellépett a Csepeli Csodakút Egyesített óvoda Népművészeti, Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda nemzetiségi csoportja, az Eötvös József Általános Iskola és Grundschule német nemzetiségi osztályai, a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport, a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport, a Hermann Antal Harmonika Zenekar, és a dunaharaszti Lustigen Schwaben Tánccsoport.

A bálon részt vett Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője, Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke, Tóth János tankerületi vezető, Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK korábbi igazgatója, a tankerületi központ igazgatóhelyettese, Schuth János, a Neue Zeitung főszerkesztője, Szeltnerné Winhardt Ildikó, az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségének irodavezetője. Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntő levelét Kaltenacker Antalné olvasta fel.

A rendezvényt támogatta az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Csepeli Önkormányzat, a Budapesti Német Önkormányzat és a Csepeli Német Önkormányzat.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Sváb bál az ÁMK-ban” bejegyzésre

  1. csepelifan szerint:

    Németh Szilárd minek üzent? Ő mint micsoda üzent a sváboknak? Mint bukott o.gy. képviselő, vagy mint rezsibiztos?

Itt lehet hozzászólni !