Karitász ruharaktár nyílt – Szeretetteljes szolgálat a rászorulóknak

Csepel.hu

tbe_4945

Vízkereszti házi-áldással szentelték meg a közelmúltban jótékony céllal nyílt Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász ruharaktárt a Kossuth Lajos utcában február 3-án. A 130 négyzetméteres helyiségben a rászorulók főként használt ruhákat, bútorokat, háztartási kisgépeket és egyéb hasznos tárgyakat vehetnek át pénteki munkanapokon.

A ruharaktár helyiségszentelőjén Gyuri atya az evangéliumból a három királyok történetét olvasta fel, majd áldó imát mondott és szentelt vízzel meghintette a már adakozásból összegyűlt ruhákkal és bútorokkal teli részlegeket.

A plébánia karitász csoport nevében Kunszt Marietta vezető szólt a megjelentekhez. Elsőként köszönetet mondott Borbély Lénárd polgármesternek, mivel az önkormányzat tavaly bocsátotta rendelkezésre az egyházközségnek a helyiség használatát. Továbbá megköszönte Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok segítségét, hogy mostantól rendezett és méltó körülmények között szolgálhatják a csepeli lakosokat, rászorulókat.

Ahogy a csoportvezető beszédében fogalmazott: ünnep ez mindnyájunknak, hogy a kerület vezetése is megerősíti a szeretetszolgálatunkat, ezt az irányt, fontos a rászorulókat segíteni.

Kunszt Marietta tájékoztatott arról: jelenleg hét önkéntes szolgálatos segíti a példaértékű munkát, időnként egy karitász tag végzi az előkészítés folyamatát. A ruharaktárban részt vevő szolgálatosok még: nyugdíjas pedagógus, kertészmérnök, adóügyekben jártas munkatárs, könyvelő, köztisztviselő, és médiában dolgozó munkatárs.

A csoportvezető a Csepel.hu kérdésére elmondta: nem lomtalanítási lerakat lesz a raktár, nem cél, hogy sokáig itt maradjanak a felajánlott tárgyak, ruhadarabok, hanem minél hamarabb a nehéz szociális körülmények között élőknél a helyük.

Csepelen a karitász csoport már húsz éve támogatja a kerületben élőket. Eddig a plébánia udvarán osztották a ruhákat és a cipőket, azonban a sok látogató miatt a garázst kicsinek bizonyult, így költöztek a közelmúltban az önkormányzat által a nagyobb épületbe. A Karitász ruharaktárt a Csepeli Városgazda munkatársai tették rendbe.

A karitász arra kéri Csepel jószívű adakozóit, hogy a ruhákat tisztán, a háztartási kisgépeket működőképesen és a bútorokat megkímélt állapotban juttassák el a raktárba.

A helyiségszentelőn a csepeli önkormányzat képviseletében részt vett Ábel Attila alpolgármester, Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke, valamint Balogh Ernő önkormányzati képviselő, a Kisebbségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok.

 

Karitász ruharaktár címe:

Kossuth Lajos u. 148. (bejárat a Zrínyi utca felől)
Nyitva tartás: minden pénteki munkanapon 10-11óra között.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !