Lázadnak a jobbikos alapszervezetek

Csepelen nincs “fesz”, jól elvan a Jobbik a DK-val

Pesti Srácok

Debrecen, 2017. január 14. Kivágott emblémájú jobbikos zászlót tapos egy résztvevõ a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetõk demonstrációján, amelyet a Jobbik jelenlegi politikája és Vona Gábor pártelnök ellen tartottak a párt debreceni irodája elõtt Debrecenben 2017. január 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kivágott emblémájú jobbikos zászlót tapos egy résztvevő Debrecenben 2017. január 14-én (MTI)

Mégsem maradt el a Vona Gábornak ígért meglepetés a Jobbik elnökének szombati évértékelőjén. Azonban a várakozásokkal ellentétben a meglepetést nem a gárdisták „szállították” a szabadtéri tüntetésükkel, hanem az házon belülről érkezett. Az első információnk szerint huszonöten írták alá a tiltakozó ívet, ám kiderült: valójában több mint ötven szervezetről van szó. Lapunk nem tud arról, hogy a csepeli Jobbikban is lázadnának a pártvezetés balliberális fordulata ellen, sőt a helyi pártszervezet évek óta baráti viszonyt ápol és közös akciójuk is volt a DK-val.

A PestiSrácok.hu jobbikos forrásokból megtudta: nemcsak a Magyar Gárda utódszervezetei adtak át tegnap tiltakozó petíciót Vona Gábornak, hanem a párt belső köreiből is érkezett egy petíció a pártelnöknek. Ám ennek súlyát jelentősen növeli az a körülmény, hogy a dokumentumot több mint ötven aktív jobbikos alapszervezet vezetője írta alá a helyi tagság felhatalmazásával. A petíciót Vona Gábornak személyesen adta át évértékelő beszéde után az egyik tiltakozó alapszervezeti vezető. A PestiSrácok.hu úgy tudja, az irományban ez szerepelt:

Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek NEM értünk egyet és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását.

A szóban forgó több mint félszáz alapszervezet között vannak olyanok, amelyek korábban már nyilvánosan is jelezték egyet nem értésüket a Jobbik új irányvonalával, mint például a vecsési vagy a vámosmikolai csoport. Rajtuk kívül többek között a nagybörzsönyi, a bernecebaráti, a szokolyai, a gyönki, a recski, a pomázi, a felsőpakonyi, a csongrádi, a bagi, a gödöllői, a pócsmegyeri, a hévízgyörki, a kartali, a kerepesi, a kistarcsai, a mogyoródi, a pilisvörösvári, a leányfalui, a tahitótfalui, a dunabogdányi, a szigetmonostori, a budakalászi és az isaszegi alapszervezet írta alá a tiltakozó ívet. Hogy mely szervezetek neve szerepel még a petíción, egyelőre nem tudni.

Vona Gábor szombati évértékelőjében arról beszélt, hogy a Fidesz a teljes elpusztításukra tör, kívülről-belülről bomlasztja őket, meg hogy próbálja szembefordítani őket egymással. Arról viszont nem beszélt, hogy őt ki vagy mi fordította szembe a két-három évvel ezelőtti önmagával…

Csepelen jól elvan a Jobbik a baloldali pártokkal

Bár a Pesti Srácok egyelőre nem tudja, hogy mely jobbikos szervezetek írták még alá a tiltakozást, a csepeli Jobbik nagy eséllyel nem lesz közöttük. A helyi szervezet évek óta együttműködik az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd politikusaival, a Gyurcsány-féle DK-val pedig valósággal gyümölcsöző a kapcsolatuk.

Ezek után nem csoda, hogy Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke volt az első olyan pártpolitikus, aki Medgyessy és Heller Ágnes után felvetette a Jobbikkal való választási koalíció ötletét. Érdekesség, hogy amíg az MSZP-vel szövetkező DK-s pártszervezeteket a minap feloszlatták, a csepeli DK-t nem büntették a Jobbikkal való szoros együttműködés és a koalíciós ötletelés miatt.

Csökken a Jobbik támogatottsága

A baloldali irányultságú Publicus Intézet mérései szerint az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága nem változott, maradt 25 százalék. Az MSZP tábora egy százalékpontot növekedve 13 százalék lett, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve, 10 százalék.

A Jobbik támogatóinak száma az elmúlt négy hónapban változatlan volt, ám most 10 százalékra apadt. Ezzel a párt újra elérte fél évvel ezelőtt már beállított mélypontját. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

Forrás: Pesti Srácok, Csepel.info, HVG

4 hozzászólás “Lázadnak a jobbikos alapszervezetek” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Mivel ez a zászló hasonlít az 1948-as szabadságharc egyik zászlajához,a cselekmény nemzeti jelkép meggyalázásának minősül.

  2. Letiltatni szerint:

    Hasonlít, tehát nem vele egyező. A jogtudományt így is elég sok imbecillis alkalmazza.

  3. Letiltatni szerint:

    1948 egyébként sem tartalmazott “szabadságharcot”, esetlegesen megszabadulást a jogrendszertől, a vörös terrorba meredően.

  4. ZsiványZoli szerint:

    Letiltani! 1848-at akartam írni,feltűnhetett volna az elírás,te imbecilis történelemprofesszor.Elírtam,ennyi.

Itt lehet hozzászólni !