Mi a legjobb karácsonyi ajándék?

Csepel Pláza

Évről évre egyre nehezebb feladat megtalálni a megfelelő ajándékot szeretteinknek. Ma már a boltok polcai roskadoznak a szebbnél szebb és jobbnál jobb ajándékötletektől, mégis sokszor érezzük magunkat elveszettnek.

Megmutatunk néhány szempontot, amelyeket érdemes szem előtt tartani a választás során.

 Ruha

Ruhát vásárolni lehet nagyon jó ötlet és járhat komoly kockázattal is. Nemcsak az ajándékozott ízlését kell nagyon jól ismernünk, de tisztában kell lennünk a méreteivel is. Ha viszont ezekben a paraméterekben teljesen biztosak vagyunk, akkor bátran vegyük meg a kiszemelt darabot, hiszen szinte biztosak lehetünk a választásunk sikerében. Ami még a ruha mellett szól, hogy a blokkot megőrizve – előzetes egyeztetést követően – akár még januárban is lehetőség van a legtöbb üzletben cserére.

Könyv

Klasszikus ajándék a könyv, szinte minden fa alá kerül. Aki szeret olvasni, az szinte minden olvasmánynak tud örülni, de érdemes odafigyelni, hogy az ajándékozott ízlésének, érdeklődési körének megfelelő darabot válasszunk. Ha nem kifejezetten könyvmoly akinek ajándékot keresünk, akkor érdemes inkább az albumok között válogatni, számtalan témában, gyönyörű kiadványokat találunk.

Használati cikk

Sokszor gondoljuk, hogy használati cikket ajándékozni praktikus dolog, hiszen “azt úgyis meg kell venni”. Ez igaz is lehet, ha tudjuk, hogy a megajándékozott is hasonlóan gondolkozik. Jó ezt előre tisztázni, hiszen nem mindenki örül, ha a fa alá egy konyhai robotgép, habverő vagy bármilyen más munkaeszköz kerül. Viszont aki szeret sütni, főzni, barkácsolni, és ezt örömmel teszi, annak igazi meglepetés is lehet egy-egy használati cikk.

DIY

Saját kezünk által készített ajándékot adni egy nagyon kedves és figyelmes gesztus. Az interneten rengeteg inspirációs ötletet találunk, de magunk is alkothatunk személyre szabott ajándékot. Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég ügyesek, akkor próbálkozzunk valami apró, könnyen elkészíthető darabbal, hiszen az ajándékozásnak nem a nagyság vagy a mennyiség a lényege, hanem hogy a megajándékozott érezze a szeretetet és a törődést.

Kozmetikum, szépségápolás

Kozmetikai vagy sminkterméket ajándékozni jó döntés lehet, ha tudjuk, hogy milyen termékeket részesít előnyben az ajándékozott. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor biztos, hogy nem okozunk csalódást és megspórolunk magunknak is nem kevés fejtörést, de ebben az esetben is érdemes a blokkot eltenni egy esetleges csere esetére.

Bármit is teszünk a fa alá karácsonykor, a lényeg, hogy az szívből és szeretetből jöjjön, és a másik érezze, hogy gondoltunk rá, szeretettel és odafigyeléssel vásároltuk, készítettük az ajándékát, és nem túl akartunk esni rajta.

Itt lehet hozzászólni !