Újabb egységes, de fokozott áremelést kapnak az üzemanyagok

Autonavigator, CSepel.info, Mr.Gabee

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Ahogyan múlt hét pénteken, most szerdán is egységesen, de a korábbinál jelentősebb mértékben drágulnak az üzemanyagok.

Még karácsony hetében sem marad el az üzemanyagárak emelése. Miként múlt hét pénteken, úgy most szerdán is azonos mértékben drágul a benzin és gázolaj, de míg legutóbb 3-3 forinttal kerültek magasabbra az árak, most 4-4 forintos áremelést eszközöl a MOL − a Holtankoljak.hu információi szerint.

Szerdától a 95-ös benzin literenkénti átlagára 364, a gázolajé már 379 forint lesz − ezzel újabb idei csúcsra emelkednek az üzemanyagárak. Utoljára tavaly év közepén kellett hasonlóan magas összegeket fizetni egy liter üzemanyagért, a megelőző években viszont még magasabb, 400 forint feletti literárakkal számolhatunk. 2012-ben adódott a benzin és a gázolaj eddigi abszolút árcsúcsa − 450 forintos magasságban. Utóbbitól egyelőre még odébb vagyunk, ám mégsem örömhír, hogy pont év végén kell a legtöbbet fizetni az üzemanyagért.

Sokat spórolhatunk vagy épp bukhatunk a tankolás helyszínének megválasztásán, az egyes töltőállomások között ugyanis akár literenkénti több mint 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak. Nem érdemes a tankolást az utolsó pillanatra hagyni, hogy legyen módunk válogatni a kutak között, meg persze azért is, mert télen különösen fontos, hogy mindig legyen az autónkban bőséggel nafta.

Itt lehet hozzászólni !