80 éves a Fenyves Tagóvoda

Csepel.hu

gma_0844

Nagy volt az öröm a Fenyves Tagóvodában november 16-án. Az intézmény fennállásának 80. évfordulóját ünnepelték közösen az óvoda dolgozói, a szülők és a gyermekek.

Az 1936-ban elkészült épület néhány évig gyermeküdülőként működött, majd óvodává alakították. Vezetését, s a gyermekek felügyeletét akkor a „Szent Vince Leányai Társulat” rend három apácája végezte. Abban az időben száz óvodást fogadtak – emlékezett vissza a kezdetekre Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Köszöntésében először Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta, majd utalt arra, hogy a közelmúltban, számos óvodában energetikai korszerűsítéseket és udvarfelújításokat végeztek a csepeli önkormányzat jóvoltából. Az intézményvezető hozzátette: 2019-ig minden óvodában sor kerül a felújításokra. A Fenyves utcai oviba járóknak néhány év múlva egy új, korszerű, a gyermekek mindenoldalú igényét kielégítő udvar fog elkészülni.

Az ünnepségen Tóthné Stelin Zsuzsanna tagóvoda vezető szólt a megjelent vendégekhez. Elmondta: pedagógiai munkájukban a környezeti nevelés kiemelt szerepet kap, hiszen ehhez az óvoda környezeti adottságai kedvezőek. Az eredményes környezeti nevelő munka elismeréseként már kétszer elnyerték a „Zöld Óvoda” címet, és pályáznak az örökös zöld óvoda címért is.

Az intézményvezető emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt új csoportszobával és egy sportudvarral gazdagodtak. A csoportszobákat kifestették, s az egyik új parkettát kapott. „Nem csak a tárgyi értékek fontosa, hanem az is, hogy pedagógusaink megfelelő képzéseken vegyenek részt, ahol megújulhatnak, új ismeretekre tehetnek szert, és ami nem kerül nekik súlyos forintokba, hiszen az önkormányzat támogatásával sikeres vizsgákat tehetnek” – tette hozzá a tagóvoda vezető.

A továbbképzések támogatásáért köszönetet mondott Borbély Lénárd polgármesternek, és a lehetőség megteremtésért Hierholczné Faragó Tünde intézményvezetőnek. Beszédében kitért az óvoda egyik büszkeségére, a tankertre, amiért 2015-ben a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenyben való kiemelkedő teljesítményük elismeréseként oklevelet vett át a Pesti Vigadóban az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

A születésnap alkalmából ünnepi műsorral készültek a kicsik, őszi verscsokrot adtak elő, énekeltek, mondókáztak Márton-napról.

Nem maradt el a születésnapi torta, melynek az ovisok örültek a legjobban, akik a most nyolcvan éves épületben tölthetik gyermekkoruk csodálatos éveit, az óvodás éveket.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !