Szerdától komoly mértékben csökkennek az üzemanyagárak

Csepel.info, Autonavigator, Mr.Gabee

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Folytatódik és fokozódik a múlt héten már tapasztalt üzemanyagár-csökkenés. Szerdán a benzin és a gázolaj ára is nagyot esik.

November − legalábbis egyelőre − az üzemagyárak eséséről is szól. Múlt héten pénteken szerényebb mértékben, 2 és 3 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára, de most szerdán már komolyabb árcsökkenés következik. A Holtankoljak.hu információi szerint e hét közepén a 95-ös benzin árát 7, a gázolajét 9 forinttal mérsékli a MOL.

Az átlagos literár a 95-ös benzin esetén így 341, a dízelnél 352 forintra csökken. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség, így még most, a szokásosnál jelentősebb árváltozásnál is fontosabb az, hogy hol, mintsem, hogy mikor tankolunk.

A MOL árcsökkentésének hátterében nem más, mint a világpiaci árak apadása áll, ugyanakkor nekünk még abban is reménykednünk kell, hogy ne túl sokat essenek az olajárak, úgy ugyanis januártól is marad az októbertől hatályos magasabb jövedéki adó.

Itt lehet hozzászólni !