A Dominó Tanodában tartott bejárást Langerné Victor Katalin

Csepel.hu

tbe_8976

A Dominó Tanodába látogatott Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár október 27-én. Megismerkedett a munkatársakkal és az ott tanuló gyerekekkel, valamint megtekintette az épület helyiségeit. A tanodát ezen a napon meglátogatta még Morovik Attila alpolgármester, Lantai-Metz Tímea intézményfelügyeleti ágazatvezető, Nagyné Kovács Tímea szociális és egészségügyi referens.

A helyettes államtitkár egy tévéműsorban figyelt fel a csepeli tanodára, melyben példaértékűnek nevezte közösségi adománygyűjtésüket. A munkatársak a médiaklubban tartott foglalkozásokhoz tabletre gyűjtöttek, hogy a fiatalok jobban megismerjék az internethasználatot, a szövegszerkesztést – tájékoztatta oldalunkat Ladányi Erika, a tanodát működtető Kompánia Alapítvány elnöke.

A tanodába járók célközönsége a 10-16 éves hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akik az iskolában nehezen, illetve rosszul teljesítenek, magatartásproblémáik vannak. Iskolaidőben, a kora délutáni órákban négy tanulószobában tanulhatnak, mentorok segítenek a házi feladatok elkészítésében, a leckék megtanulásában, egyéni fejlesztésben, s ha szükséges, korrepetálást végeznek. A tanulási idő után különféle foglalkozásokat tartanak, amelyek formálják a gyerekek életfelfogását, fejlesztik önismeretüket, kommunikációs és társas kapcsolataikat, segítik lelki egészségüket.

A bejárás alkalmával a helyettes államtitkár elmondta: az országszerte működő tanodák elsődleges célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek javítsanak tanulmányi eredményeiken és jobban teljesítsenek az iskolában.

A Dominó Tanoda is ezzel a céllal nyílt meg 2013 augusztusában. Azóta több mint 200 gyerekkel foglalkoztak, jelenleg 22-en járnak rendszeresen tanulószobára.

Az épületet a városrehabilitációs fejlesztés során kapta meg az alapítvány a csepeli önkormányzattól ingyenes használatra, a rezsiköltséget is a városvezetés finanszírozza.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Itt lehet hozzászólni !