Megnyílt a IV. Továbbtanulási Börze az ÁMK-ban

Csepel.hu

tbe_8928

Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Továbbtanulási Börze a pályaválasztó fiatalok előtt a Nagy Imre ÁMK-ban október 27-én. A kétnapos rendezvényen idén 6 helyszínen 2 tanácsadó és 17 kiállító iskola vesz részt. Elsősorban az érintett célközönség a 7. és 8. osztályos tanulók, de a szervezők pénteken 16 óráig a szülőket is várják a kiállítók standjaihoz.

A megnyitón Tóth János tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket. Felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy fontos döntésük előtt alaposan tájékozódjanak és bizalommal forduljanak a pedagógusokhoz és a szülőkhöz tanácsért.

Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője megnyitójában Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta. Beszédében visszautalt a legelső rendezvényre, melynek több mint ötszáz látogatója volt. Ezért döntöttek úgy, hogy hagyományt teremtenek és tovább népszerűsítik a börzét a továbbtanulók számára.

A börzére látogatók az intézmények képviselőitől kérhetnek információt, hogy mit és hol érdemes tanulni. Idén is széles választékú a kínálat a standoknál. Az érdeklődők böngészhetnek többek között a vendéglátás, egészségügy, zene, művészet, műszaki terület, közgazdaság, marketing, kereskedelem, humán- és nyelvi képzések területén. Egyes intézmények diákjai a választandó szakmák (pl. szakács, fodrász, cukrász, ápoló) helyszíni bemutatásával tették vonzóvá iskolájukat.

A 2016/2017-es tanévben a közoktatásban közzétett hiányszakmák listáján Pest megyében az asztalos, ács, pék, szociális gondozó és ápoló, valamint a villanyszerelő szerepel. A börzén megkérdezett iskolások főként a marketing, informatika és a gazdasági szféra felé orientálódnak.

A megnyitón a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola mazsorettjei és a díszvendég Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnázium diákjai színvonalas műsorral szerepeltek.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Itt lehet hozzászólni !