Orbán: Magyarország tegnap történelmet írt

hirado.hu

ov

Csak Magyarországon kérdezték meg az embereket arról, amin az Európai Unió sorsa is múlhat – mondta a miniszterelnök.

Ma már a délről fenyegető, akár milliós migrációs veszély feltartóztatására is képesek vagyunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben napirend előtt.

A kormányfő hangsúlyozta: a kormány abból a feltételezésből indult ki, hogy az emberek támogatják a védelmi intézkedéseket. Hármas védelmi rendszert, fizikai, jogi és katonai védelmi rendszert építettünk ki. Arra számítunk, hogy a migrációs nyomás hosszú évekig fennmarad majd, és meg is erősödik – tette hozzá.

A népszavazás szerinte tisztázta Budapest álláspontját, a magyarok akarnak dönteni arról, kit fogadjon be Magyarország – hangoztatta.

3 millió 300 ember véleményét képviselheti a kormány Brüsszelben, míg az uniós csatlakozáson 3 millió 50 ezer ember mondott igent – érvelt.

Magyarország tegnap történelmet írt – szögezte le. Csak Magyarországon kérdezték meg az embereket arról, amin az Európai Unió sorsa is múlhat – hangoztatta.

Azt mondta: 1990 óta még soha egy párt vagy pártszövetség nem kapott olyan támogatást, mint a tegnapi referendumon. ez a támogatás kötelez – mondta.

Hozzáfűzte: vannak, akik megpróbálják leértékelni, semmibe venni 3,3 millió választópolgár akaratát.

Elismerte, közjogi értelemben  a törvényalkotást nem kötelezi a tegnapi eredmény. A kérdés az, érvényt akarunk-e szerezni az emberek akaratának.

Orbán Viktor bejelentette: kezdeményezi az alaptörvény módosítását a népszavazás eredményének megfelelően.

Azt is mondta: most Brüsszel térfelén pattog a labda. A kérdés, Brüsszel figyelmen kívül hagyja-e a magyar referendum eredményét.

Emlékeztetett arra: az elmúlt években már sikerült áthangolnunk az európai politikát. Ma már többen érvelnek a kerítés mellett, mint ahányan támogatják a bevándorlást.

A kormányfő szerint nehéz út vár még ránk. A bevándorlást támogatók erős eszköztárral rendelkeznek: hangosak, antidemokratikusak, erőszakosak.

A feladatunk, hogy ebben az ellenszélben is érvényt szerezzünk a  magyarok akaratának – fogalmazott Orbán Viktor.

Egy hozzászólás “Orbán: Magyarország tegnap történelmet írt” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !