Elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése, az első úti cél Ausztria

MÁV, Csepel.info, Mr.Gabee

Start Ausztria néven a MÁV-START új nemzetközi díjszabási rendszert vezetett be, amely szakít a hagyományos, nemzetközi utazásokban eddig használt összetett, bonyolult kedvezménytípusokkal.

Az utasok könnyedén kiválaszthatják a számukra időben és árban megfelelő utazási lehetőséget, és azt akár néhány kattintással megvásárolhatják a MÁV mobilalkalmazással – olyan egyszerűen, mint egy mozijegyet. A Start Ausztria a MÁV-START első papírmentesen megvásárolható és felhasználható nemzetközi menetjegye, amely a lehetőség az év folyamán több másik országba elérhetővé válik.

A magyarországi jegyértékesítésben teljesen új szemléletet képviselő Start Ausztria jegyek célja, hogy a jegyváltást ne bonyolítsák az eltérő felhasználási feltételek, ne kelljen feltétlenül sorba állni a pénztáraknál vagy a pályaudvari jegynyomtató automatáknál. Ezek a jegyek bármely hazai vasútállomástól tetszőleges osztrák állomásig, és természetesen a visszaútra is megvásárolhatóak a pénztárakban a hegyeshalmi határállomás érintésével történő utazásokhoz. A MÁV appban először csak a közvetlen vonattal elérhető célállomásokra nyílt meg a vásárlás lehetősége, várhatóan a decemberi menetrendváltástól bővül a választható állomások köre. A kedvezményes menetjegy kizárólag a rajta feltüntetett napon közlekedő határátlépő vonatra, valamint Ausztriában a csatlakozó vonatokon érvényes.

A MÁV-START számára fontos a családbarát közlekedés, ezért a Start Ausztria jegyet váltó felnőtt kíséretében utazó legfeljebb három 6 és 14 éves közötti gyermek számára – bármely ausztriai célállomásra – másodosztályra 5 €-ért, első osztályra pedig 10 €-ért lehet jegyet vásárolni. A 6 évesnél fiatalabb gyermekek ingyen utazhatnak. A felnőtt jegyek ára Budapestről Bécsbe 13, Linzbe és Grazba 23, Salzburgba és Klagenfurtba 29, Innsbruckba 38, a Bodeni-tó partján fekvő Bregenzbe pedig 42 €-tól indul.

Az ajánlat a helybiztosítás díját nem tartalmazza, azt külön meg kell megváltani, de a MÁV appban vásárolt menetjegyek mellé utasaink díjmentes helyjegyet kapnak.

A magyar és az osztrák főváros közötti napi 13 vonatból álló kínálat korlátlan igénybevételének lehetőségét nyújtja a most induló Bonus Wien menetjegy, amely egy napos érvénytartama alatt bármely vonaton felhasználható. A felnőtt utasok 2. osztályra 31 €-ért, míg 1. osztályra 49 €-ért válthatnak ilyen menetjegyet legkésőbb az utazás előtti napon. A jegyeket az érvényesség előtt vissza tudják váltani az utazás lemondása esetén. Az új jegyek bevezetésével a korábbi CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak még érvénytartamuk lejáratáig felhasználhatók.

A jegyvásárlás kényelmesebbé és környezetbarátabbá tétele érdekében a MÁV-START elkötelezett az online felületek fejlesztése mellett. A belföldi jegyértékesítésben egyre nagyobb arányt elfoglaló MÁV applikáción olyan fejlesztéseket végeznek, hogy lehetőség legyen nemzetközi jegyvásárlásra is. A Start menetjegyek köre az ősz során előreláthatóan német, svájci, cseh, szlovák, lengyel, román, horvát és szlovén úticélokkal is bővülni fog. Ezek a teljes ausztriai kínálattal együtt az év végétől már nemcsak az alkalmazásból, hanem a megújuló internetes értékesítési felületről is elérhetőek lesznek.

A MÁV applikációból bevezetése óta több mint 7,7 millió vonatjegyet vásároltak. 2019 decemberétől már bérletek is vásárolhatók az alkalmazáson keresztül, melyből eddig 9 ezret értékesítettek. A MÁV applikáció 2020 első öt hónapjában az előző év azonos időszakának adataihoz képest megduplázta részesedését az eladott jegyekből és a bevételből is.

Egy hozzászólás “Elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése, az első úti cél Ausztria” bejegyzésre

  1. Marika szerint:

    Szúnyog gyérítés mikor lesz? Mert jelenleg még a lakást se hagyhatjuk el úgy, hogy ne marnának szét ezek a dögök!

Itt lehet hozzászólni !