Magas fizetéssel keresnek munkatársat a Lidl-be

CSepel.info, Mr.Gabee

A Csepeli LIDL áruházba magas fizetés mellett keresnek munkatársat.

A fenti képet egyik olvasónktól kaptuk.

9 hozzászólás “Magas fizetéssel keresnek munkatársat a Lidl-be” bejegyzésre

  1. Tárnoki Csaba szerint:

    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha Bruttó bért látok akkor az engem nem mozgat
    minden esetre jobban néz ki a 257.856 Ft
    mint a Nettó 171.475 Ft

    Amúgy tényleg kamu , csak miért kell ennyire nyomni hogy “milyen jó magyarországon dolgozni” , hogy a cikk hitelessége egyszerüen ellenőrizhető?

    bolti dolgozó -nak nevezik és valójában mindenes.

    Hivatalos honlapjukon:
    “jelenleg elérhető legmagasabb havi bruttó alapbér 142.500 Ft”
    Ami nettója 94.763 Ft (azaz közel a fele)

  2. Tóth Mária szerint:

    3 műszak?! Mert akkor “nagyon” megéri.

  3. Nagyapó szerint:

    Talán azért, mert Br.bér a biztos. a nettó 171.475 Ft szingliknél igaz, de 2 gyerek esetén 196,473 Ft, egyedülállónál 226,073 Ft, stb. Fontosak még a béren kívüli juttatások, cafeteria, ami mind befolyásolja a nettót.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Tárnoki Csaba szerint:

    Nagyapó

    Szingli szép magyarul… Amikor ennyi a bér akkor hol jön bárki ahoz hogy kijelentse, Igen ebből a fizetésből vállalok még gyereket, mert annyit félre tudok tenni hogy a körülményeit, jövőjét biztosítsam? Vagy az a felelősségteljes, aki arra számít hogy majd jön a segély és az is hozzájön, mint a pótlékok? Vagy gyerekvállalás előtt, megteremti (próbálja) azt a szintet elérni mikor semmi másra nem kell gondolni mert félre tudott tenni arra hogy bármi is történjen (mert mindig történik valami), csak arra hogy a gyermekének meglegyen mindene, vagy legalább is több lehetősége mint neki volt.
    Annak a legrosszabb aki elkezdené, de ennyiből esélytelen. Megélhetésre talán, élhetésre kevés … A béreknek szakmával véleményem szerint rég nettó (a “hozzájön és lehet ennyi is” pénzeken kívül) rég 150.000 szakmával, képesítéssel 200.000-nek kellene legyen, akkor el lehetne azon gondolkodni mint az amerikai álom kertesház, pite, 2,3,4,5 gyerek, autó mind két szülőnek ahol az egyik fél gyereket nevel, míg a másik dolgozik… Túlzások nélkül, ma ez nem elég ami van ,az egyszerü szorongásmentes gyermekvállalásra! Mert mindenkinek ez az életcélja és a hazai szingliség nem azonos az elkényeztetett, jólétbenn agymosott amerikai szingliséggel!

  5. Nagyapó szerint:

    Érdekes, én azt írtam, hogy miért nem pontos a nettó bér!
    Azonban legyen! Szerencsére a NOE tagjai nem úgy gondolkoznak, mint Ön. Ők ennyi pénzből is tudnak több gyereket nevelni, igaz a költségek jó részét az állam átvállalja. Ők tudják, hogy idős korukra lesz támaszuk, mert lesznek utódaik, akik dolgoznak, adóznak, fizetik a ny.díj járulékot.
    Eddig nem, de most már tudom, hogy van amerikai, meg magyar szingli. Kíváncsi vagyok az egyéb szinglikre, pl. milyen a migráns szingli?
    Visszatérve a Lidl-re (http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ennyi_fizetest_ad_a_lidl_ezt_talaltak_ki_a_munkaerohianyra.617776.html)
    “Az áruházlánc a Buksza kérdésére közölte: egy-egy bolti dolgozó teljes jövedelme bruttóban 313 ezer forint. Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője azt is elmondta, hogy a 313 ezres bércsomagban már benne vannak a pótlékok, a cafeteriajuttatás és maga a fizetés is. Ezért pedig napi 8 órát kell dolgozni az adott Lidl-egységben. A 15 százalékos béremelés júliustól él, azaz pár nap múlva, augusztus elején már a nagyobb összegeket kapják a dolgozók.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Rázsó szerint:

    Kár, hogy a közalkalmazottak túlnyomó többsége nem kap cafeteriát, pedig sokat segítene. Ezek szerint a multik is többre tartják a dolgozóikat.

  7. Tárnoki Csaba szerint:

    Nagyapó
    “Szerencsére a NOE tagjai nem úgy gondolkoznak, mint Ön. Ők ennyi pénzből is tudnak több gyereket nevelni, igaz a költségek jó részét az állam átvállalja. Ők tudják, hogy idős korukra lesz támaszuk, mert lesznek utódaik, akik dolgoznak, adóznak, fizetik a ny.díj járulékot.”

    erről írtam hogy mások kezében a saját gyermekem jövője… ill. A gyermeket fel is kell nevelni, lehetőséget adni a választásra, nem arra számítani hogy ő majd eltart hanem, hogy addigra a saját jövőjét igazgassa én meg el leszek a nyugdíjból amit adóként a keresetemből (jó sokat, vagy mégsem) leadóztam.

    Minden esetre nem akarok a negatív táborba tartozni, ellenben nem verem magam a födhöz sem a bértől! Örülök , hogy valami megindult, az megint más kérdés, hogy minek az árán, mert sokan kimentek dolgozni (kimigrálódtak), csak mert ott mindaz amiről írtam (bérek) adott és természetes…

Itt lehet hozzászólni !