Ki legyen az év autóbusz- és trolibuszvezetője? – Mutatjuk a csepeli jelölteket

BKK

Gyakran utazik egy járattal, és már jól ismeri a vonalon dolgozó sofőröket? Esetleg van is köztük olyan, akit előzékenysége, kedvessége miatt megkedvelt? Szavazzon rá, hogy ő nyerhesse el az „Év sofőrje címet”! A busz- és trolibuszvezetők munkája gondos odafigyelést, precizitást követel, hogy utasaikat biztonságban és balesetmentesen szállítsák úti céljukhoz. Ennek érdekében nemcsak számos szabályt és utasítást kell betartaniuk, de jegyet is értékesítenek, üzemzavar esetén pedig intézkednek annak mielőbbi elhárításáról.

Ez nap mint nap komoly munkát jelent, mutassuk meg, mennyire értékeljük ezt! Szavazzon augusztus 14-éig a BKK honlapján kedvenc busz- és trolibuszvezetőjére, akit az utasok javasoltak! A legtöbb szavazatot gyűjtő 6 autóbusz-vezetővel és 2 trolibuszvezetővel bemutatkozó kisfilm készül, amelyekre a verseny második fordulójában a BKK Facebook-oldalán szavazhatnak augusztus végétől. Mutatjuk a csepeli jelölteket


Kora: 40 éves Sofőr: 2001 óta

Bércesi Tibor – 152-esről

„Időm nagy részét a munkám teszi ki, amit nagyon szeretek. Szabadidőmben azonban járművet váltok és másik szenvedélyemnek, a repülésnek hódolok: kis- illetve könnyűrepülőgépet vezetek, vagy szimulátoron tesztelem képességeim. Ezen kívül egy wellness hétvége tud még igazán kikapcsolni.”


Kora: 29 éves Sofőr: 2011 óta

Fodor Zsolt – 159-esről

„Gyerekkori álom teljesült azzal, hogy buszvezető lettem, nevelőapám ugyanis a BKV-nál és a Volánbusznál dolgozott, sokat utaztam vele. Ő 40 évet vezetett balesetmentesen, most én vettem át a stafétát tőle. Szerencsésnek érzem magam, mert ez számomra nem csak a munkát, de a hobbit is jelenti. Nagy élmény volt, hogy nemrég a péceli vonalon vezethettem, ahol 12 évesen, még gyerekként fotózkodtam egy busszal. Az utasok értékelik a sajátos stílusom, valószínűleg ezért is neveztek a versenyre.”


Kora: 46 éves Sofőr: 1991 óta

Nyikon Zsolt – 38-asról

„Érdekes tapasztalat, hogy mennyivel másabb Budapest közigazgatási határán kívül dolgozni, mint a belvárosban: mindenki ismer mindenkit, és a buszsofőr olyan, mint egy polgármester, sok titok ismerője. Ez a munka pszichikai terheléssel is jár, de szerencsére a családom biztosítja a nyugodt háttérországot. Emellett már 25 éve a favágás és a fakitermelés nyújt számomra kikapcsolódást.”

Itt lehet hozzászólni !