Csepel is bemutatkozott Tusnádfürdőn

Csepel.hu

cs7

A 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban Csepel is részt vett.

Borbély Lénárd polgármester négy kerekasztal beszélgetésre is meghívást kapott (Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés Budapesten, Budapest Brand, Itthon! Avagy hogyan tovább Európa közepén? – Önkormányzatok a világpolitika viharában, Mi leszel, ha nagy leszel? Édesanya és/vagy dolgozó nő?) Felszólalásaiban az általános kérdések, témák mellett az adott kérdéseket érintve elmondta, hogyan, miként fejlődik az általa vezetett kerület.

Borbély Lénárd szerint Csepel olyan helyzetet akar teremteni, hogy a nagyvállalatoknak kedvező legyen Csepelre jönni. Hangsúlyozta, hogy a fiatal pályakezdőknek a BE Smart startup verseny nagy segítség. Az önkormányzati beszélgetésen a csepeli polgármester felsorolta, mit tett a kerület Kárpátaljáért.

A csepeli gyerekek például lemondtak egy csoki áráról, és ebből segítik a kárpátaljai gyerekeket, az önkormányzat segítségével pedig megszervezték gyerekek nyaraltatását, hogy ezzel is eltereljék egy kicsit a figyelmet az otthoni helyzetről.

A nőkről szóló, személyesebb hangvételű vitában Borbély Lénárd beszélt nagyszüleiről, és arról, hogy a felesége milyen sokat tesz a három gyermek neveléséért: megemlítette, hogy biztos családi háttér nélkül aligha létezik sikeres politikus. Borbély Lénárd arról is beszélt, hogy bármilyen nehéz is, de összeegyeztethető az anyaság és a karrier.

Csepel más formában is bemutatkozott: sátras kitelepülésen tudhatták meg az érdeklődők, hogy miért érdemes a kerületbe látogatniuk. A kulturális programokon, a pihenési, szórakozási lehetőségeken túl további fejlesztésekről is tájékozódhattak, és Csepel emlékérmét is készíthettek a vendégek. Németh Szilárd országgyűlési képviselő ismertette a kormány megvalósult fejlesztéseit és terveit a profi, az iskolai és tömegsportban.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !