Kivonul az Uber Magyarországról

INDEX

Taxisok és Uber-sofőrők veszekedtek éjszaka

Az Uber 2016. július 24-én 12 órakor felfüggesztik a magyarországi szolgáltatást. Aznap lép hatályba a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó törvénymódosítás, amely súlyos büntetéseket és az applikáció felfüggesztését teszi lehetővé, ha a szolgáltató nem tartja be a taxizásra vonatkozó szabályokat.

Fekete Zoltán, a cég magyarországi ügyvezetője szerint volt hajlandóság a cég részéről, hogy létrejöjjön egy olyan szabályozás, ami kialakítja annak kereteit, hogy az Uber-sofőrök szabályosan működjenek, de szerinte ebben a kormányzat nem volt partner.

Az ügyvezető a sajtótájékoztatón elmondta: az Uber mindenben együttműködött a kormányzattal, kötelezővé tette, hogy a sofőrök vállalkozói adószámot váltsanak ki, megszerezzék a kötelező engedélyeket és biztosítást kössenek, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a kormány baráti szabályozást alakítson ki. A magyarországi szolgáltatást határozatlan időre függesztik fel, és egyelőre nem tudják, hogy elindítják-e újra.

Viszont ha megváltozna a szabályozás – amin az Uber még dolgozna a kivonulás ellenére –, akkor nem kizárt, hogy megint lehet majd uberezni Budapesten. A cég irodája egyelőre még megmarad Budapesten, ami a személyszállító szolgáltatás felfüggesztése után is lobbizik majd azért, hogy megváltozzon a szabályozás. Fekete Zoltán szerint a kivonulás után két-három hónapon belül kiderülhet, hogy mennyire nyitott a kormányzat egy Uber-barát törvény kidolgozására. A lobbizás még július 24-ig is folytatódik, de Fekete szerint minimális az esélye, hogy addig változást érjenek el.

5 hozzászólás “Kivonul az Uber Magyarországról” bejegyzésre

  1. Anti taxis szerint:

    Eddig sem taxiztam és ezután soha többé nem taxizom!
    Ber, ber, UBER!

  2. vazul néni szerint szerint:

    nagyon meghatódtam

  3. vazul néni szerint szerint:

    nagyon meghatódtam

  4. Grün Izidor szerint:

    vazul néni!
    Fejedre esett egy tégla, hogy mindent kéccer mondasz?! 😛

  5. kerdezo szerint:

    Akkor ideje az emailezést is betiltani, mert a postások már régóta panaszkodnak…
    Jah, és a weboldalakat is zárják be, alig vesznek az emberek újságot, könyvet…

Itt lehet hozzászólni !