Figyelem: közlekedési változások a hétvégén, lezárták a Szabadság hidat

Klubradio.hu

Útlezárás

Ezen a hétvégén is (szombat, vasárnap):
Sűrűbben közlekednek a 2-es és 3-as metró szerelvényei.
Szintén sűrűbben járnak a 4-es, a 6-os és az 50-es villamosok.
Sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz.
A szokásos szóló helyett csuklós autóbuszok közlekednek a 31-es, 52-es és 123-as járatokon.
Több kocsival közlekedik napközben a Szentendrei, a Gödöllői és a Csepeli HÉV.
Több úton változott a forgalmi rend, több útszakaszra nem lehet behajtani.

A Thököly út kifelé vezető oldalán a Baross tértől a Hernád utcáig közművezeték-javítás miatt lezárták a külső sávot. A Keleti pályaudvarnál a Thököly út felöli oldalon lezárták a parkoló egy részét, valamint áthelyezték a buszmegállót is, szintén közmű-javítás miatt.

A 4-es metróhoz kapcsolódó munkálatok miatt megváltozott a forgalmi rend a Baross téren! A Bethlen Gábor utca és a Rottenbiller utca közötti befelé vezető oldalt lezárták, így a Thököly út felől érkezőket a Kerepesi út felöli oldalra terelik. Így érhetik el a Rákóczi utat, vagy a Fiumei utat. A Fiumei út felől érkezők a Rákóczi útra csak kerülővel, vagy a Keleti pályaudvarnál lévő parkolón, vagy a Népszínház utca – Köztársaság tér – Luther utca útvonalon tudnak kijutni. A BKV buszok megállóit áthelyezték.

Karácsonyi vásár miatt lezárták: a VI. kerületben a Jókai tér egy részét. Megváltozott a forgalmi rend: jelenleg csak az Andrássy út felé lehet közlekedni. A XII. kerületben a Kiss János altábornagy utcában a Margaréta utca és a Böszörményi út közötti szakaszra nem lehet behajtani.

Az I. kerületben az Attila úton a Mikó utca és a Vérmező út között több helyen a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében járdaszigeteket alakítottak ki. Ezzel együtt megváltozott a forgalmi rend is, az Erzsébet híd felé vezető oldalon is csak egy sáv járható ezen a szakaszon.

A Szentendrei úton kifelé a Czetz János köznél építkezés miatt a külső sávot lezárták a forgalom elől. A Cetz János közben is korlátozásokra kell számítani. A 42-es autóbuszok módosított útvonalon járnak.

Közművezeték felújítás miatt a külső Váci úton a Fóti útnál sávlezárásra kell számítani mindkét irányban.

Az V. kerületben a Bécsi utcában a Szervita tér után egy szakaszon sávelhúzással két sáv járható. A szakaszon tilos parkolni – ennek ellenére sok autós ezt nem veszi figyelembe!

A VI. kerületben a Nagymező utcában a Király utca és az Andrássy út közötti szakaszra továbbra is csak a BKV járművei, és a célforgalom hajthat be.

Megnyitották a VIII. kerületben a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, ezzel egy időben meg is változott a forgalmi rend – a Kiskörút felé egyirányúsították a Puskin utcától a Bródy Sándor utcát.

Megváltozott a forgalmirend a Soroksári úton a Dandár utcánál! A kifelé vezető oldalról nem lehet balra bekanyarodni, ezt vagy az Ipar utcánál, vagy a Haller utcánál tehetik meg.

Megnyitották a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért térnél. Mindkét irányban lehet közlekedni a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, de irányonként csak egy sávon, és sebesség-, valamint súlykorlátozás van érvényben.

A Műegyetem rakpart megnyitásával egyidőben megváltozott a forgalmirend a Bertalan Lajos utcánál. A Petőfi híd irányából nem lehet közvetlenül balra kanyarodni a Bertalan Lajos utcába.

A 4-es metróval kapcsolatos építkezés miatt a XI. kerületben a Bocskai úton a Fehérvári útnál mindkét irányban lezárták a belső sávot.

A XI. kerületben a Bogdánfy úton a Budafoki út és az Irinyi József utca között lezárták a befelé vezető oldalt közművezeték-építés miatt. A forgalmat a kifelé vezető oldalra terelik, itt irányonként egy-egy sáv járható.

Végleg egyirányúsították a XII. kerületben a Ráth György utcát a Székács utcától a Határőr utca felé!

Végleg megszűnt a parkoló az Árpád hídi metróállomásnál építkezés miatt. (a Teve utcai Rendőrpalota előtt). Az Árpád hídon a Váci út és a Népfürdő utcai felhajtó között felújítják a járdaszegélyt mindkét irányban. Sávelhúzással három sávon lehet közlekedni.

Lezárták a Szabadság hidat!

A gyalogosok az északi járdát használhatják. A Szabadság híd lezárása miatt módosult a villamosközlekedés:
– a Kiskörúton ideiglenesen szünetel a 47-es és 49-es villamosok közlekedése
– A 18-as villamos Hűvösvölgy és Savoya park között közlekedik
– Az 56-os villamos Hűvösvölgy és Budafok között szállítja az utasokat
– Az 59-es villamos Szent János kórházig közlekedik
– Új villamos járat közlekedik 41A jelzéssel a Batthyány tér és Albertfalva Forgalmi utca között

A 47-es és a 49-es villamosok pesti szakaszának kiszolgálására két pótló járat közlekedik:
– 149V jelzéssel a Deák tér és a Kosztolányi Dezső tér között
– 47-49V jelzéssel a Deák tér és az Etele tér között
– 233E jelzéssel új járat közlekedik a Camponától a Kazinczy utcáig.

A 4-es metró építési munkái miatt lezárták a Fővám tér egyetem előtti szakaszát. A forgalmat a Csarnok tér – Pipa utca útvonalra terelik. A 2-es villamos két szakaszon közlekedik: a Közvágóhíd és a Czuczor utca között, valamint a Jászai Mari tér és a Havas utca között. A Boráros tér és a Március 15. tér között buszok viszik az utasokat.

A Közraktár utcában mindkét irányban busz sávot jelöltek ki. Kérjük ne megszokásból vezessenek.

A 4-es metró építése miatt lezárták a Kálvin teret. Emiatt
– a Baross utcából nem lehet balra a Vámház körút felé kanyarodni, csak egyenesen, a Kecskeméti utca irányába vagy jobbra, a Múzeum körút felé lehet haladni.
– A Lónyay utcából CSAK balra lehet kikanyarodni a Szabadság híd felé.
– A Múzeum körút irányából érkezők vagy az Üllői út felé, vagy a Kecskeméti utcába kanyarodhatnak be.
A Ráday utcát is lezárták a Kálvin térnél, emiatt a 15-ös buszok terelőúton közlekednek.

A 4-es metró építése miatt a Köztársaság téren útszűkületre kell számítani.

A 4-es metró Rákóczi téri állomásának építése miatt a vásárcsarnok előtti útszakaszt lezárták és a Vásár utca folytatását egyirányúsították a József körút felé, így a körút másik oldaláról a Kölcsey utcából ide nem hajthatnak be.

A 4-es metró építése miatt az Etele térnél megváltozott a forgalmirend. A Névtelen utcát lezárták, emiatt a Hadak útjáról balra is ki lehet kanyarodni az Etele útra. Az Etele út – Hadak útja kereszteződésben jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A forgalmirend változás miatt rendszeresek a torlódások a Borszéki utca- Hadak útja útvonalon.

A Móricz Zsigmond körtér egy részét is lezárták.

Forrás: Klubradio.hu

Itt lehet hozzászólni !