1 éve halt meg Bud Spencer

Index

Életének 86. évében, 2016. június 27-én elhunyt Bud Spencer. A halálhírt családja jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán.

A színész, polgári nevén Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban, először úszóként és vizilabdázóként lett sikeres. Mellúszásban 20 évesen olasz bajnok lett, egy évvel később 100 méter gyorson nyerte meg a nemzeti bajnokságot. Ugyanebben az évben az olasz vizilabda-válogatottaé is szerepelt az Eb-n, negyedik lett.

Színészi pályafutása 1949-ben indult, haláláig 77 produckióban szerepelt, köztük olyan, Magyarországon kultfilmekké vált szeniális alkotásokban, mint a Különben dühbe jövünk vagy a Nincs kettő  négy nélkül.

Két éve az index római lakásán látogatta meg a legendát, erről készült videónkat ide kattintva láthatja.

Bud Spencer különleges viszonyt ápolt magyar rajongóival: nem csak a magyarok imádták őt, ő is gyakran üzent nekünkk. Legutóbb alig néhány hónapja, a Saul fia Oscar-díja kapcsán küldött üdvözletet Magyarországra, ráadásul félig magyarul.

5 hozzászólás “1 éve halt meg Bud Spencer” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez mellbevágott! 🙁
    Nyugodjon békében!

  2. Mr.Gabee szerint:

    Nyugodjon békében. Kincs, ami mindig bennünk marad.
    Anuluval, , Kamasukaval, Buxival, Ninfassal, K1-el, és természetesen Zsugabubua Terence Hillel.

    “A te hangod mindig mély marad”
    Mr. Gabee

  3. kerdezo szerint:

    😥

  4. Nagyapó szerint:

    Kitűnő középcsatár volt, hasonlóan magyar ellenfeléhez, a “nagy termetű” Kájpáti Gyujikához, aki így emlékezett:
    „Pedersoli, aki jóképű, magas, karcsú, széles vállú srác volt, miután megkapta amerikai filmszerződését, Budapesten játszott utoljára az olasz válogatott tagjaként. A vízilabda nem a szelídségéről ismert sportág, könnyen el lehet veszíteni néhány fogat, a felrepedt szemöldök látványa pedig egészen megszokott dolog. A színészpalánta ezért kéréssel fordult a magyar csapat tagjaihoz, az arca épségének megóvását szerette volna elérni. A mieink könyörületesek voltak az ellenfél játékosához, megígérték neki, hogy nem bántják, ha a meccset követő vacsorán elénekel nekik egy dalt. A mérkőzés egyetlen lidérces álom volt szegény Pedersoli számára. A magyarok körbeadogatták egymás között, mind a hat mezőnyjátékos elszórakozhatott vele. Az illetőnek a labdával tulajdonképpen nem kellett törődnie, minden figyelmét az olasz fogsorára összpontosíthatta. Pedersoli halálra vált arccal kapkodta a fejét a horgok és felütések elől. Az öklök és könyökök azonban szerencsére mindannyiszor időben megálltak, nem okoztak sérülést. A magyar válogatott végül 7:3-ra nyert, és a győzelmi banketten behajtotta az ígért dalt a később Bud Spencer néven híressé lett főhősünktől.”
    (Dr. Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok)
    Béke poraira!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Grün Izidor szerint:

    Most valóban?!
    Most élethűen eljátszotta a saját halálát?! 😀

Itt lehet hozzászólni !