Sztrájk jöhet a BKV-nál

INDEX

BKV

Sztrájkolhatnak a BKV buszvezetői, ha a fővárosi közgyűlés magánszolgáltatóknak szervezi ki a 3-as metró pótlóbuszainak üzemeltetését – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ). A szakszervezet szerint:

túl azon, hogy mértéktelenül felelőtlen és kockázatos egy ilyen jelentős feladat magánkézbe adása – mely milliárdos nagyságrenddel drágább, mintha a BKV végezné a feladatot –, felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját!

A BKSZK szerint a BKV már aláírt szerződéssel rendelkezik az új autóbuszok beszerzésére, és megkezdte a szükséges járművezetői létszám képzését is, ezért is lenne káros, ha a közgyűlés mégis egy magáncégre hagyná a kieső metró pótlását.

A szakszervezet felszólítja Tarlós István főpolgármestert és a közgyűlés tagjait, hogy a döntésüknél „a főváros és az utazóközönség érdekeit tartsák szem előtt, ne a magántőke gazdasági érdekeit”.

Saját cége helyett külsős vállalkozásba készül adni a főváros a 3-as metró felújítása alatti buszos pótlást – a Vs.hu információi szerint ilyen tartalmú előterjesztés készül a városházán. Milliárdos üzletről van szó, a BKV többszörösen rosszul jár.

Korábban úgy volt, hogy a BKV végzi a metrópótlást, amihez vásárolhat 150 lengyel (Solaris) és 150 magyar (Mabi) buszt. Ha más végzi a munkát, akkor a BKV egyfelől elesik az új buszoktól, másfelől egy jó nagy szelettől a fővárosi buszpiaci tortából.

Itt lehet hozzászólni !