Gyurcsány – Simicska – Vona szövetség alakulhatott

Origo, Csepel.info, Facebook

gyurcsany20160215

Talán nem is a Lajos hívta Fletót

Miután a Hír TV élőben közvetítette Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszédét, hétfőtől kezdve az utcákon Simicska Lajos hirdetőfelületein láthatók a DK plakátjai. Kétszáznál több reklámot vásárolt Gyurcsány pártja a Mahir Cityposter Kft-től – értesült az Origo. Simicska a Jobbik felé is nyitott: a Hír TV és a milliárdos vállalkozó médiájában a Demokratikus Koalíció mellett a Jobbik tavaly nyár óta kiemelt partner. Vona és Simicska már személyesen egyeztettek, Gyurcsánnyal még nem nyilvános a bratyizás.

Simicska Lajos hirdetőcége reklámozza Gyurcsány Ferencet és pártját, a Demokratikus Koalíciót (DK).  A hirdetések kihelyezését hétfőn reggel kezdik, és kétszáznál több plakát jelenik meg a pártelnök arcmásával a következő napokban az utcákon – értesült az Origo.

Miért éppen Simicskáék?

Az Origo megkereste a DK-t, hogy megtudják: miért éppen az Orbán Viktorral háborúban álló milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó hirdetőcég felületeit választották. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az Origónak azt mondta, azért, mert “a DK – ellentétben a miniszterelnökkel – ugyanazt gondolja a világról, mint amit mond”. Simicska médiája ma már élőben közvetíti és tág teret ad Vona Gábornak és Gyurcsány Ferenc pártjának.

A DK abban a Sokak Magyarországában hisz, amelyben nem a kapcsolatok, a párthovatartozás vagy a rokoni szálak döntik el a megbízásokat, hanem a szabad verseny. A DK előzetes árajánlatot kért a fővárosi hirdetéspiac szereplőitől a plakátok kihelyezésére, a legjobb, legolcsóbb ajánlatot pedig a Mahir Cityposter Kft. tette – mondta Gréczy a Simicska cégeivel létrejött új, gyümölcsöző kapcsolataikról.

„Gondoltad volna, hogy egy párt kongresszusára pótszékeket kell bevinni? A DK-val tegnap ez történt! Gondoltad volna, hogy a Hír TV valaha élőben közvetíti Gyurcsány Ferenc beszédét? Tegnap ez is megtörtént! (Az ATV mellett így még egy csatorna nézője válhatott egyenes adásban a Sokak Magyarországának részesévé…) Köszönjük a bizalmat!” – ezt szintén a hálás Gréczy írta ki Facebook-oldalára még vasárnap reggel.

Simicska már találkozott is Vonával

Az Origo korábban arról is beszámolt, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó és Vona Gábor, a Jobbik elnöke mintegy negyed órán keresztül beszélgetett egymással a Magyar Nemzet egy tavaly novemberi, budapesti rendezvényén. Bár Vona Gábor azt közölte, hogy nem működnek együtt a nagyvállalkozóval, Simicska Lajos médiájában kitüntetett szerepet kaptak.

Az ismert milliárdos korábban az MSZP-vel és a Fidesszel ápolt közelebbi kapcsolatot, Orbán Viktorral azonban 2015. februárjában ellenségessé vált a viszonya. Gyanítható, hogy a Jobbik és a DK felé való nyitás is azt szolgálja, hogy a két szélsőséges párttal próbálja a mérsékelt Fideszt ollóba szorítani.

Origo, Csepel.info, Facebook

19 hozzászólás “Gyurcsány – Simicska – Vona szövetség alakulhatott” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Összenő, ami összetartozik! Régi népi (2/3) bölcsesség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hatalom ellen háborúzni? Végletekig lefog gyengülni a milliárdos. Elfelejti hogyan gazdagodott meg? Kinek köszönheti? Vesztett csata. Már az ördöggel is cimborál, csak legyen már egy kis csete-paté.

  3. felix szerint:

    Szorul a hurok vén pöcs?

  4. Bugi szerint:

    Annyi biztos, hogy Csepelen már a DK vezetője vezette egy fórumon a jobbikos csahosokat. Milyen fantasztikus is a világ, hogy a DK és a Jobbik mennyire közel állnak egymáshoz. Milyen érdekes, hogy a szélsőségek összeérnek, Vona és Gyurcsány nem is állnak olyan távol egymástól.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    és hatalom előtt néma a szó,
    és egyszerű kap egy ügyű nevet,

  6. Tarjányi László szerint:

    Milyen hülyék a fideszesek, hát nem tudjátok, “az ellenségem ellensége, a barátom!” 😛

    Nekem mindegy ki kormányoz Csepelen, csak takarítsa már el ezt a kontraszelektált bandát!
    Országosan meg lehet hogy egy új formáció lesz a nyerő! Lesznek még meglepetések!
    Dixi, Tarjányi László.

  7. felix szerint:

    “És hitvány Semmiségre pompa vár
    És árulás sújt minden szent hitet”

  8. nagyapó szerint:

    Igaz. Csepelen is olyan vezetés kellene, mint Tiszavasváriban a Jobbikos vezetés? Attól mentsen meg minket Uram!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Tarjányi László szerint:

    Lehet hogy csak egy ellenfele lesz a Fidesznek, akkor az fog nyerni! 😉 Ha viszi az összes egyéni körzetet, hány mandátuma lesz?

  10. Lovas szerint:

    Tarjányi szerintem titokban már Gyurcsány szavazó 🙂

  11. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Mi az, hogy “egy ellenfele lesz a Fidesznek”? Összefog a szoci, meg a nemzeti-szoci? Ill. a a DK-MSZP-ET.. stb. meg a Jobbik?
    Tarjányi László! “Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.” Hány jobbikos képviselőt is választott az istenadta nép???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nehezen, de azért csak-csak terjed a kultúra.

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

  14. kilgore trout szerint:

    Mi van fiúk, lejött az ukáz a központból?

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hajrá “kockás ingesek!” Csak nem pedagógus szülők gyerekei?
    Mj.: egy TANÁRNAK, TANÍTÓNAK, legfőképpen PEDAGÓGUSNAK mindig kijárt a tisztelet, még a falukban is! (Plébános, tanácselnök tanító, tanár személyére.) No ezt kell kivívni, elsősorban a diákok, szülők, és a társadalom előtt!!! Ezek után, ha erre méltóak, akkor mehetnek tüntetni, jogosan, de csak azok!

  16. Grün Izidor szerint:

    Ő például egy MSZMP-s párttitkár ivadék!
    Klinghamerrel ellentétben vallom, hogy a kockás ing az emberi értéket illetően nem lehet mérvadó! 😀
    .
    http://img.444.hu/orbantiborcz2.jpg

  17. Grün Izidor szerint:

    Most ahogy lapozgatok látom a csepeli fityesz mumusát, persze még Klinghammer ominózus “kockásingesek”-ről alkotott véleménye előtti időből!
    Na ezt védd ki Fifi! 😀
    .
    http://csepel.info/wp-content/uploads/gyurcsany20160215.jpg

  18. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyon jó a három részből összeharácsolt poszt.
    Visszaküldhető az Origónak, hogy olvassák már össze! 🙂
    Igénytelenek.

Itt lehet hozzászólni !