Hosszú Katinka lett a világ úszókirálynője

Blikk

Charlotte-ban is verhetetelen volt Hosszú Katinka

Akárcsak egy évvel korábban, úgy 2015-ben is Hosszú Katinka érdemelte ki a világ legjobb női úszójának járó elismerést a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA).

A Vasas 26 éves klasszisa az amerikai Katie Ledeckyt és a svédSarah Sjöströmöt megelőzve nyerte meg a pontversenyt. Hosszú Katinka a tavalyi év fő versenyén, a kazanyi nagymedencés világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen diadalmaskodott, előbbi távon világcsúccsal győzött, emellett 200 méter háton harmadik lett.

A férfiak mezőnyében Cseh László – aki Kazanyban pillangóúszásban három távon három különböző érmet nyert, közte 200 méteren aranyat – a második helyen végzett az ausztrál Mitch Larkin mögött. A FINA gáláján ugyanakkor egyikük sem vett részt, mivel Luxemburgban versenyeztek.

Az elmúlt években a FINA-nál szavazás alapján hirdettek győzteseket, ezúttal azonban pontrendszer alapján került ki az év legjobbja a különböző vizes sportos kategóriákban, pontokat az egyes versenyeken elért eredményekkel, rekordokkal lehetett szerezni.

Egy hozzászólás “Hosszú Katinka lett a világ úszókirálynője” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Kiss László gratulált a világ legjobb női úszójának?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !