Ma van a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja

WIKI

A nyilaskeresztes fegyveresek által Dunába lőtt áldozatok emlékére állíttatott 2005. április 16-án

1945. január 27-én szabadult fel a leghírhedtebb náci haláltábor, Auschwitz-Birkenau. Az ENSZ közgyűlése 2005-ben emléknappá nyilvánította január 27-ét. Fontosnak tartják a hatmillió áldozatra való megemlékezést, valamint oktatási programok indítását azért, hogy hasonló szörnyűségek ne történhessenek újra.

A Birkenauban létesített tábor építése 1941 októberében kezdődött. Itt naponta több, mint 20000 ember halt meg a gázkamrákban, hidrogén-cianid gáz mérgezés következtében.

8 hozzászólás “Ma van a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Ez már mennyire hiányzott!Az apám is csak 4 éves volt akkor,mi közünk van nekünk ehhez az egészhez hogy a mai napig közpénzen -tehát a mi adóforintjainkból- évente legalább ötször nyalogassa sebeit egy nép,akihez szintén semmi közünk?Az ő szemszögükből bűnösnek tartott egyéneket már kicsinálták,kárpótlást is kaptak,többet mint bárki a történelem során,már kurva unalmas ez a holokauszt téma.

  2. bagoly szerint:

    Ezt a seggnyalást tanítani kellene !

  3. kilgore trout szerint:

    Erről az egészről egy modern krematóriumot üzemeltető társaságot kell megkérdezni, ti. mennyi hullát lehet naponta elégetni egy mai, illetve egy akkori krematóriumban. Többe nem megyek bele, mert a szájkosár törvény nem engedi. Éljen a modern demokrácia!

  4. Tsepeli szerint:

    Unalmaaaaaaas.

  5. tetudod szerint:

    Ki a szart érdekel ?!

  6. ZsiványZoli szerint:

    Egyik legmegkapóbb tanúvallomás: “olyan gázt is használtak aminek késleltetett hatása volt,így a kivégzettek saját lábukon mentek a gödörig ahol elégették őket a saját zsírjukkal”

  7. Csepelsziget überalles szerint:

    És bizony volt olyan aki úgy élte túl az elgázosítást, hogy a kulcslyukon keresztül vett levegőt…

  8. ZsiványZoli szerint:

    mindenkilapja.hu Csodás mesék.A legsziporkázóbb holo-történetek.

Itt lehet hozzászólni !