Taxisok és Uber-sofőrők veszekedtek éjszaka – videó!

Faktor

Taxisok és Uber-sofőrők veszekedtek éjszaka

Körülbelül 40 taxi zárja le a forgalmat a Deák téri templomnál, az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton. Rendőrök segítik az autósokat. A tervek szerint szerda éjfélig mindenképpen maradnak.

Autókat rugdostak, volt, amelyiket le is köpték éjszaka a taxisok Budapesten. Úgy tudjuk, egyelőre nem indult  eljárás senki ellen, de volt, ahol a rendőröknek kellett szétválasztaniuk a sofőröket. Néhány taxis szinte szó szerint vadászott az uberes sofőrökre éjjel, erről az index.hu írt. A taxisok szerint viszont szándékosan provokálták őket az Uber-sofőrök. Az egyik ilyen vitáról az internetre is felkerült videó. A hitelességét viszont egyelőre nem sikerült ellenőrizni.

Az UBER-sofőrök feketén dolgoznak, nem fizetnek adót, nem kell megfelelniük a taxizás feltételeinek, így sokkal olcsóbbak

Közben még mindig tart a tüntetés a Deák térnél. A Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. Nincs nagy torlódás, de lassabban halad a forgalom.

A taxisok az MTI-nek azt mondták, hogy hárman bejelentették a rendőrségen, hogyszerda éjfélig tüntetnek, erről hatoldalas jegyzőkönyvük is van. Addig tehát mindenképpen maradnak.

A taxisok hétfő reggel óta tüntetnek. Tegnap váratlanul lezárták az utat, ugyanis tüntetésüket előre nem jelentették be. A taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak, az ugyanis szerintük nem felel meg a budapesti taxisrendeletnek.


Forrás: Faktor

 

4 hozzászólás “Taxisok és Uber-sofőrők veszekedtek éjszaka – videó!” bejegyzésre

  1. Megmondó kapitány szerint:

    Ezzel a forgalom korlátozással tulajdonképpen nem minket hétköznapi embereket szívatnak meg csak igazából? Az illetékeseket ez tuti, hogy nem zavarja egy cseppet sem. Aki meg tenné a dolgát, az szopik mint a torkosborz.

  2. Megmondó kapitány szerint:

    És gondoljunk azokra a taxisokra is akik jelenleg is dolgoznak 🙂

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Na, mi lesz itt???

    “Tűzoltódarukat rendeltek Budapestre”

    “A szóvivő nem akarta kommentálni azt a felvetésünket, hogy az intézkedés összefüggésben van a taxisok felvonulásával. Azt ajánlotta, hogy forduljunk a Belügyminisztériumhoz.

    Az ügyben ezek után megkerestük a Belügyminisztérium sajtóosztályát, amint reagálnak, cikkünket frissítjük.”

    http://www.origo.hu/itthon/20160119-tuzoltodarukat-rendeltek-a-fovarosba-tuzoltosag.html

Itt lehet hozzászólni !