Kiss László folytatja kapitányi munkáját

Cseh László és Risztov Éva is köszöntötte a régi-új kapitányt

Magyar Idők

Kiss László folytatja kapitányi munkáját

Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét – közölte vasárnap Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-vel.

A MÚSZ első embere elmondta, hogy eredeti szándékával szemben nem hétfőn, hanem már vasárnap felkereste Kiss Lászlót, aki csütörtökön mondott le posztjáról. Gyárfás Tamás az MTI-nek már akkor hangsúlyozta: nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra.


Kiss László vasárnap az MTI-nek azt mondta: „az az igazság, hogy Gyárfás elnök úr már elkésett, mert a döntést a találkozásunk előtt meghoztam. Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként.”

A kapitány hozzátette: nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, „szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében”. Kiss László csütörtökön mondott le a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről, miután számára megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban másodjára bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

A lemondás után Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszósportnak szüksége van mind Hosszú Katinkára, mind Kiss Lászlóra. A kapitány mellett kiállt több korábbi tanítványa és a Magyar Edzők Társasága, nyílt levelet tett közzé kilencven úszóedző és megszólalt az ügyben a miniszterelnök is. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta „jószolgálati” képességeiket, „csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el”.

Több versenyző is örömének adott hangot, miután vasárnap Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya jelezte, hogy csütörtöki bejelentésével ellentétben folytatja szakvezetői munkáját.

“Örülök, hogy a kapitány ismét ott áll a fedélzeten, a kormányrúdnál!” – reagált a világ- és Európa-bajnok Cseh László.

Risztov Éva, a londoni olimpia 10 kilométeres nyíltvízi úszásának aranyérmese azt mondta: “Még jócskán nincs itt az ideje, de ha egyszer Laci bácsi elköszön tőlünk, annak meg kell hogy legyen a maga méltósága.  Remélem, ez a búcsú még soká lesz”.

Fotó: nyugat.hu

Forrás: Magyar Idők

5 hozzászólás “Kiss László folytatja kapitányi munkáját” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Nem határozhattam másként.
    Meg aztán a Vezír, aki ugye sose avatkozik a sportba mondta……!
    Miért emlékeztet ez engem lemondott fityeszesekre, akik hosszas rábeszélésre anyagilag megerősödve térnek meg lemondási színjátékuk után?!
    Van az a pénz amitől továbbra is érdemes korpásodni?! 😀 😛

  2. nagyapó szerint:

    Na végre! Az öreg harcos megkegyelmezett alattvalóinak. Újabb esélyt kapott, mint egy vén K.u.K tábornok. Kis sírással sikerült nagy Kiss alakítás. De hogyan került Kiss az egészbe? Katinka követelése Gyárfásnak szólt (Gyárfás értette, igyekezett intézkedni, karácsonyi ajándékot ígért). Kiss szerencséje, hogy hallott a sajtótájékoztatóról, így esetleg kapcsolatba kerülhetett a kapitány egy válogatott versenyzőjével, de mit akart megbeszélni?
    Itt elsősorban arról van szó, hogy Hosszú felvetéseit a szövetség próbálja úgy beállítani, mintha egy elkényeztetett celeb sztárallűrjeinek kielégítéséről lenne szó, nem pedig egy Amerikát is megjárt profi sportoló kritikájáról. “A sportoló a hosszú távú sikereket garantáló szellemi háttérmunkát hiányolja. Olyan szakembereket, akik nyomon követik a legfrissebb sporttudományi kutatásokat, fejlesztik az edzés- és rehabilitációs módszereket, használják a korszerű mozgáselemző szoftvereket. Dietetikusok, orvosok, pszichológusok bevonásával segítik elő, hogy az úszók valóban a maximumot hozzák ki magukból. Hosszú nem a levegőbe beszél: az egyik élvonalbeli amerikai úszócsapat, a USC Trojans tagjaként maga is megtapasztalta, milyen, amikor vérprofi háttér és menedzsment mellett készülhet.”
    Még néhány “apróság”:
    – A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA listáján Hosszú a 200 és a 400 méteres vegyesúszásban végzett az élen. A világ- és Európa-bajnok sportoló a második helyet szerezte meg 200 méter háton, míg a 100 méteres hátúszásban harmadik lett a tavalyi ranglistán.
    Cseh László másodikként búcsúzhatott el 2015-től 200 méter pillangón, és harmadikként zárt 100 és 50 méter pillangón. Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszásban érte el a harmadik legjobb időt tavaly.
    A 200 méteres férfi mellúszás londoni olimpiai aranyérmese, Gyurta Dániel a tavalyi rangsorban a negyedik, míg a rendkívül sokoldalú Hosszú az első tíz között szerepel a világranglistán 100 (10. hely), 200 (5.) és 400 méter gyorson (10.) is. Kapás Boglárka 800 méter gyorson a hetedik idő tulajdonosa, míg az olimpián nem szereplő 1500 méteres gyorsúszásban a harmadik a nemzetközi ranglistán.
    – még nem tudhatjuk az amerikai válogató eredményeit
    – Hosszú férje (a tuskó) amerikai állampolgár.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.
    P.S. Zavarjuk el Katinkát?

  3. Grün Izidor szerint:

    Remélem nem arra megy ki a játék, hogy Katinka amerikai színekben versenyző magyar úszó legyen?!
    Hunyady Emese ugrik be, aki a sógoroknak szerzett olimpiai érmet gyorskoriban! 😀

  4. robi szerint:

    Jobb, mint a Barátok közt. Tessék,csak tessék.
    Lehet tippelni a folytatásra.

  5. Grün Izidor szerint:

    robi!
    Ebben a sorozatban bárki, bárkinek. bármennyiért kitekerné a nyakát!
    Még Katinkát is feláldoznák, mint amikor levágják a zaranytojást tojó tyúkot!
    Inkább a Való Világ gátlástalanságáról lehet szó! 😀

Itt lehet hozzászólni !