Kinek jár a 8400 forintos természetbeni juttatás?

Csepel.hu

erzsebetutalvany

Félreértésre adhat okot az az interneten megjelent hír, miszerint a rendszeres gyermekvédelmi juttatásra jogosultak novemberben 8400 forint támogatást is kapnak, ugyanis erre a pótlékra csak a gyámszülők jogosultak.

8400 forintnyi természetbeni juttatás jár még novemberben azoknak a szülőknek, akik rendszeres gyermekvédelmi juttatásra jogosultak. Fogyasztásra alkalmas kész ételekre, ruházatra és tanszerekre felhasználható Erzsébet utalványokért lehet a kérelmet benyújtani az illetékes önkormányzatoknál – adta hírül a hirado.hu. A pontatlan megfogalmazás miatt ezt többen úgy értelmezték, hogy az 5800 forintnyi Erzsébet-utalvány összege 8400 forintra emelkedett.

Tamás Judit, családtámogatási irodavezető kérdésünkre elmondta, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok – ha a jogosultság feltétele november 1-én is fennáll – gyermekenként 5800 forint értékben Erzsébet-utalványra jogosultak, amelyet postai úton kapnak. A támogatásra külön kérelmet benyújtani nem szükséges, hivatalból kapják meg a szülők, amelyet a Magyar Posta kézbesít a jogosultak számára. „A gyermekvédelmi törvény előírja, minden évben, amikor a gyermekvédelmi kedvezményben részesülők Erzsébet-utalványra jogosultak, akkor a gyámszülők – akik jövedelmük alapján szintén rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek – pótlékot kapnak, amelynek összege 8400 forint. A pótlékra való jogosultság további feltétele, hogy a gyámszülő gyerektartásra is kötelezett legyen” – mondta Tamási Judit, aki hozzátette, Csepelen nincs olyan gyámszülő, aki a fentiek értelmében ilyen pótlékra lenne jogosult.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !