Csángó asszonyra ütöttek sárga csillagot

Vélemény – Ábel Attila

Petrás Mária

A csángók kicsiny, de mégis oly hányattatott cseppje a magyarságnak, hogy elnyomásukról könyvtárat lehetne megtölteni. Ezért, ha valahol a világon tárt karokkal kellett volna fogadni Petrás Mária csángó énekesnőt, akkor az a Zsidó Kulturális Fesztivál volt. Ehelyett az antiszemitizmus hamis vádjával támadták meg és alázták porig. Kiváló példa az emberi hülyeségre az, ahogyan kirekesztettek egy csángó énekesnőt egy olyan rendezvényről, ahol a kirekesztés elítélése és az elnyomottak megsegítése szívből kellene, hogy jöjjön.

Wass Albert, akinek a legszebb regénye egy román parasztlányról szól, egész életében tagadta, hogy fajgyűlölő vagy antiszemita lenne. Egyetlen ilyen jellegű cikket vagy könyvet sem írt. Ez valljuk be, elég furcsa lenne egy antiszemita írótól. De mindegy, mert lényegtelen, hogy Wass antiszemita volt-e. Csak az biztos, hogy Petrás Máriát azért antiszemitázták le, mert a vád szerint részt vett egy Wass Albert esten, és a vád szerint Wass antiszemita volt.

Richard Wagnerről, a nagyszerű zeneszerzőről nincs vita, hogy antiszemita volt, mert ez nem feltételezés, hanem tény. Tehát – ha jól értem – Fischer Ádám, aki Wagnert vezényel, antiszemita? Az is antiszemita, aki szereti, játssza Wagner zenéjét vagy részt vesz valamely szerzeményének koncertjén? Henry Ford, a zseniális autógyáros és az amerikai ipari technológia forradalmasítója szintén gyűlölte a zsidókat. Annyira, hogy jóformán az antiszemita ember prototípusa volt. Tehát a Ford autókat vásárlók, azokat vezetők, azokba beülők is antiszemiták? Villon nem csak bűnöző volt, de nagy valószínűséggel gyilkolt is. A Villon verseit kedvelők, szavalók, fordítók bűnözők? Aki József Attilát szereti, az meg kommunista?

Lehetne még sorolni tovább, miért volt aljas és cinikus a Petrás Máriát ért vád, de nincs értelme. Mert egy dolog biztos. A csángó énekesnőt úgy antiszemitázta le a MAZSIHISZ, ahogyan a zsidókra tettek sárga csillagot a nácik. Akkor sem számított, hogy a megbélyegzett kicsoda, micsoda, mit gondol, mit tett vagy milyen ember egyáltalán. Most sem. Csak az, hogy egy vád vagy kitalált elmélet alapján megalázzák. Mert a csángók kicsiny, de mégis oly hányattatott cseppje a magyarságnak, hogy a képviselőjükbe most is bele lehetett rúgni.

Ábel Attila

18 hozzászólás “Csángó asszonyra ütöttek sárga csillagot” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    “A világon két nép leginkább antiszemita, a zsidó és a palesztín, mindketten szemiták és nagyon utálják egymást! Copyright Tarjányi László.”

  2. Tarjányi László szerint:

    A zsidó kultúra a Talmud, “fuldokló gojt nem kell a folyóból kimenteni”.

  3. Tarjányi László szerint:

    Talmud, Soferim 15,Rule 10.
    This is the saying of Rabbi Simon ben Yohai: Tob shebe goyyim harog. (“Even the best of the gentiles should all be killed”). טוב שבגויים הרוג

  4. Orsós Rodrígó szerint:

    “Özvegyet és árvát, jövevényt és szegényt meg ne sarcoljatok, és egymás ellen még szívetekben se gondoljatok gonoszt.” Zakariás könyve 7:10, Ószövetség

  5. felix szerint:

    Hamisított talmudból idézel.

  6. Orsós Rodrígó szerint:

    “Özvegyet és árvát, jövevényt és szegényt meg ne sarcoljatok, és egymás ellen még szívetekben se gondoljatok gonoszt.” Zakariás 7:10

  7. felix szerint:

    Tudtommal a művésznővel a Muzsikás együttesen kívül senki sem tárgyalt.
    A rendezvényre a Muzsikás volt meghívva és a művésznő az együttes vendégeként lépett volna fel, ezért a felmerült kérdéseket egymásközt tárgyalták meg a rendezők kérése alapján.
    Az tisztázódott, hogy a művésznő nem antiszemita, de ennek ellenére a zsidó közösség akii egyben a fellépés közönsége is, arra jutott, hogy szélsőséges rendezvények után a művésznő ne énekeljen a zsinagógában.
    A rendező ezért lemondott.
    Ennyi a történet.

  8. felix szerint:

    Ezernevű!
    Amit leírtam az annak a szájából hangzott el aki lemondott.
    Akibe belefojtották az szót, az idióta volt és megérdemelte.

  9. Grün Izidor szerint:

    Bízzuk már a zsidókra, hogy eldönthessék kit tartanak antiszemitának!
    Ahogy a fityesz megmondhatja, hogy ki a liberális ellenzék, úgy ők is! 😀 😛

  10. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    Mi az, hogy: “Csángó asszonyra ütöttek sárga csillagot”

    Zsidóvá fogadták majd kimacerálták maguk közül?!
    Beszélsz ám hülyeségeket szokásod szerint, már megint túltoltad a zanyagot! 😛 😀

  11. Lovas szerint:

    A MAZSIHISZ addig játszott a politikával, amíg politikai szervezetté vált. Ennél jobban nem is lehetne ártani a magyar zsidóságnak.

  12. felix szerint:

    Lovas!
    Milyen szervezettséget látsz?

  13. Orsós Rodrígó szerint:

    Már mi a túróért ne vehetnének részt a közéletben, miért ne foglalkozhatnának vele? Nekik is meg vannak a maguk érdekei mint mindenki másnak. Miért lenne ez baj? Attól még nem lesz politikai szervezet.

  14. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Ugyanazt ajánlom Neked is mint Ábel nevű hit-sorsosodnak:
    Bízzuk már a zsidókra és hagyjuk meg belügyüknek, hogy saját maguk közül kit utálnak és kiknek ártanak!
    Aki kívülről bele ugat a dolgaikba azt biztosan mindegyik! 😀

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Milyen lehet egyeseknek?
    Reggel a csipától sem lát, de mielőtt letolja a sáfrányos alsógatyáját, már azelőtt első gondolata: “zsidók”
    Lefekvés után sem a báránykákat számolja, hanem minden gondolata: “zsidó”
    Erre jó gyógyszer lehet valami ütős nyugtató! 🙂

Itt lehet hozzászólni !