Gyilkosság az illegális bevándorlók között

Napi Gazdaság

Halálra késeltek tegnap egy afganisztáni bevándorlót a szerb–magyar határ közelében. A híradások szerint a gyilkosság a szerb oldalon lévő Királyhalom település melletti gyümölcsösben történt. A Napi Gazdaság információi szerint egy menekülttábor közelében alakult ki a konfliktus, amelynek következtében egy ember meghalt, ketten megsebesültek.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a tettesek, akik szintén megsérültek, Magyarországra menekültek, a hatóságok lapzártánk idején még körözték őket.

A szerb belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között. Katona Róbert, Királyhalom polgármestere kijelentette, hogy a helyszínen már nincsenek bevándorlók. A Pannon RTV úgy értesült, hogy a két sebesült bevándorlót a szabadkai kórházban ellátták, majd kiengedték. Egy szíriai határsértőt valóban kórházba szállítottak a mentők Ásotthalom közeléből hétfőn, kora hajnalban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs szerint a magyar rendőrség azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot a királyhalmi gyilkosság miatt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság biztonságérzetének fenntartása érdekében haladéktalanul megerősítette Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot – tudatta az őrnagy. Értesüléseink szerint Ásotthalom környékéről szinte tízpercenként szállítják a buszok a 30-40 fős migránscsoportokat. A rendőrség mindenkit átvizsgál, mivel nagydarab, tetovált férfiakat keres a bevándorlók között, vélhetően a hajnali késelés gyanúsítottjait.

A bevándorlók kisebb-nagyobb csoportokban, folyamatosan özönlenek Szerbiából Mórahalom és Ásotthalom térségében – tapasztalták munkatársaink a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel van jelen, és folyamatosan keresik a migránsokat. Az Afganisztánból, Szíriából, Pakisztánból és Afrikából érkező bevándorlókat először a gyűjtőpontokhoz kísérik vagy viszik, onnan pedig a létszámellenőrzés után szállítják el őket a befogadóállomásokra. A migránsok mindegyike megnyugszik, amikor megtudja, hogy már Magyarországon, az Európai Unióban van. A többség Budapestre, majd Németországba szeretne jutni, de elfogadják azt is, ha nem mehetnek tovább, és itt folytatják le velük szemben a menekültügyi eljárást.

A térség lakói egyre rosszabbul viselik a már-már feltartóztathatatlannak tűnő menekültáradatot, de nagy reményeket fűznek az épülő határzárhoz. Több civil arra készül, hogy ha megépül a biztonsági határzár, maguk vigyáznak majd annak épségére. Abban azonban egyetértenek, hogy a következő hetekben, a kerítés megépítéséig, nehéz időszak vár a környéken élőkre.

A munkálatok már nagy erőkkel folynak Röszke és Mórahalom térsé­gében. Több helyen is folyik az ideiglenes biztonsági határzár kivitelezésének előkészítése, katonai térképészek tűzik ki a kerítés nyomvonalát, a honvédségi munkagépek végzik a tereprendezést, és ahol szükséges, az aljnövényzet irtását. Az építkezés felgyorsítása vélhetően annak is köszönhető, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszédében jelezte, a korábbi elképzelésekkel szemben már augusztus 31-re elkészül a határzár.

A korábbi hétvégéknél jóval több, 4725 határsértőt fogtak el a rendőrök országszerte péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Forrás: Napi Gazdaság

3 hozzászólás “Gyilkosság az illegális bevándorlók között” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Gondolom örültök, eggyel kevesebb jön! Mindezt a keresztyéni szellem nevében!

  2. nagyapó szerint:

    Próbál villogni a proli!!! Ennyi telik tőle.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. ebihal szerint:

    Mint korábban említettem, prolizni a gerinctelen gecik szoktak, mint például a nagyapó
    álnevű vén barom!

Itt lehet hozzászólni !