Időjárás: Mérséklődik a kánikula

MTI, Hír24, Csepel.info, Köpönyeg.hu

15 napos előrejelzés

Kép: Köpönyeg.hu

Az elmúlt héthez képest a következő napokban sokfelé csapadék kíséretében több fokkal tovább mérséklődik az elmúlt héten tapasztalt kánikula, néhol csak 20 Celsius-fok körüli maximumokkal. A hétvégén viszont ismét napsütéses idő várható, és akár 35 fok is lehet ismét – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott vasárnapi országos,középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a rövid napos időszakok mellett több helyen várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Kedden a Dunántúlon kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Főként a Dunántúlon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal többnyire 25-30 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.

Szerdán eleinte csak északon, délutántól délen is több helyen várható zápor, zivatar. A szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd másutt is egyre többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű. A maximumértékek többnyire 27-33 fok között, de északnyugaton csupán 22-26 fok között alakulnak.

Csütörtökön főként az északi megyékben fordulhat elő zápor, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 20-23, máshol 24-29 fok között alakul.

Pénteken derült, napos időre lehet számítani csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap derült, napos, csapadékmentes idő valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között valószínű. Vasárnap a leghidegebb órákban 15-21 fok lehet, napközben 30-35 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

7 hozzászólás “Időjárás: Mérséklődik a kánikula” bejegyzésre

  1. Elhallgattatni szerint:

    “Háborognak a csepeli Vércse utca lakói, mert a választási kampányban 2014-re beígért park és játszótér helyett sittlerakó és nehézgépparkoló lett a szomszédságukban. Zöld és madárcsicsergés helyett zaj, por és kosz.
    Egy csepeli kertvárosi utca lakóinak nevében fordulok önökhöz, annak a reményében, hogy ügyünk végre a nyilvánosság elé kerüljön
    – írta lapunknak olvasónk.

    Fotó: Olvasónk, Gergely
    Levele szerint a királyerdei Vércse utca sarkán már évek óta félig-meddig elhagyatottan állt egy üzletsor, ahol korábban kisbolt, hentes, állateledel-kereskedés üzemelt. A boltok lassan bezártak, az épület megmaradt. Egyre rosszabb állapotba került, de viszonylag rendezett volt.
    A legutóbbi önkormányzati választások előtt a fideszes városvezetés többször is megígérte a lakóközösségnek, hogy a nagy igényre való tekintettel (sok a kisgyerekes fiatal család) közparkot és játszóteret építenek a sarkon. Nem sokkal a választások előtt le is rombolták az épületet. Csakhogy a parkból nem lett semmi.
    Lett azonban a csendes, zöld kertvárosi utcában sittlerakó és nehézgépparkoló. Mint olvasónk írja, a választási győzelem után néhány héttel megjelent az első Rába, majd folyamatosan jártak az újabb teherautók és a nehézgépek a szűk, egyirányú utcában. A sarok gyalog már járhatatlan. A járdát tönkretette a sok nehézgép, a nyugodt utcából zajos ipari telepet csináltak,
    a por és kosz már felháborító.

    Fotó: Olvasónk, Gergely
    A képeken látszik az elkeserítő helyzet. Két kampánytábla is büszkén díszeleg a helyszínen, miszerint ott közparkot hoztak létre. A sorozatos hivatalos panaszok hatására többször is eltűntek a gépek, de néhány hét múlva már új lakat díszelgett a kapun, és kezdődött elölről az egész.
    Parkban vagy játszótérben a kisgyerekeknek már nem reménykedünk. Már az is óriási eredmény volna, ha eltűnne otthonaink mellől ez az építőipari átok
    – fejezte be levelét olvasónk.
    A levelet (anonimmá téve) továbbküldtük a csepeli önkormányzatnak, és a következő négy kérdést fűztük hozzá:
    Mi épül park helyett a Vércse utcánál?
    Egyáltalán épül-e valami?
    Mikorra lesz kész?
    És ha nem park lesz, akkor miért nem?
    Az egy hét után megérkező válasz értelmezéséhez be kellett üzemelni a szerkesztőségi bullshit-magyar fordítógépet, eszerint a kérdésekre ezt válaszolta az önkormányzat:
    Most ideiglenes földlerakat épül.
    Igen, épül valami.
    Majd egyszer kész lesz.
    Majd park is lesz.

    Fotó: Olvasónk, Gergely
    Íme az eredeti válasz, ha valaki kedvet érez a hivatali bikkfanyelv farigcsálásához:
    „A Vércse utcai ingatlanon található – a lakosság kérésének megfelelően – romos és életveszélyessé vált épületeket az önkormányzat megvásárolta és elbontatta. Az önkormányzat ezt követően szintén a lakosság kérésének megfelelően közparkot kíván kialakítani az ingatlanon, mely kérés támogatásában nem történt és a jövőben sem lesz változás. A park és játszótér megvalósításáig a Királyerdőben jelenleg is zajló – a csatornaépítést követő – út- és járdaépítési munkálatok végzése során keletkezett tiszta (törmelékmentes) föld ideiglenes deponálása történik. A föld elszállítását követően megkezdődnek a tereprendezési munkálatok.”
    A választási park ügyére ősszel visszatérünk, hátha sikerül az önkormányzatot az ígéreteinek gyorsabb betartására sarkallnunk.”

  2. nagyapó szerint:

    Igen. A ” választási parkban” szükséges még 40 éves hársfák telepítése is,hogy sétálni lehessen (Unter den Linden), de mindezt azonnal!
    Bár, ha a Gerincútra gondolok….?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Milyen tél jön, idióták? 🙂
    Örülnék a 20 fokos télnek.

  4. egy közeli lakó szerint:

    “…Parkban vagy játszótérben a kisgyerekeknek már nem reménykedünk….” – sajnos ez a szomorú valóság. Talán egyszer, amikor a kisgyerekekből vén emberek lesznek, akkor majd elhangzik, hogy milyen jó lett volna, ha még a mi időnkben…. pfff

  5. Bercsik Károly szerint:

    Még nem temetném ezt az ügyet ilyen látványosan… főleg, hogy az ígéretek a 2014-2019 közötti időszakra vonatkoztak. Most 2015 van.

  6. vércse utca szerint:

    “Még nem temetném ezt az ügyet ilyen látványosan… főleg, hogy az ígéretek a 2014-2019 közötti időszakra vonatkoztak. Most 2015 van.”

    Akkor biztos én emlékszem rosszul mikor ön több alkalommal is kifejezetten azt mondta, hogy legkésőbb 2015 nyarára el fog készülni a park. Nem csak a magam nevében beszélek mikor azt mondom, hogy ezzel nyerték ez a helyiek szavazatát. De nem is kell semmit állítanom, még a táblákon is az áll hogy 2010-2014 között megtörtént a közpark/játszótér létesítése. Szerintem nyugodtan eltemethetjük az ügyet nyilvánosan, különben semmi nem fog történni.

  7. Vércse utca másik lakos szerint:

    Tisztelt Bercsik Károly!

    A tavalyi választások között Zupkó János ( A RÉGI KÉPVISELŐNK )személyesen ígérte meg, hogy az Aradi vértanúk utca aszfaltozása után nem lesz többé lerakat.
    Állítólag a második lerakás ( 2014 augusztus ) után megbüntették a vállalkozót.
    Akkor miért állítja Ön, hogy nem ígérték meg. Szeretném azt is tudni, hogy melyik utcát aszfaltozzák, és nem lett volna-e olyan hely ahol a vállalkozó tárolná a saját szemetét. A szeméthegy napról-napra növekszik és most már autólerakat is lett. Ez felháborító és Ön a konyhaasztalomnál ülve mondta, hogy megcsinálják. Azóta nem is láttuk, pedig elég nyomatékosan igérte meg, hogy sűrűn fog felénk járni. Úgy látszik, hogy a nagy érdeklődés mégis csak a választások idejére szólt…..

Itt lehet hozzászólni !