Csendélet a Gyepsor utcában

Olvasónk!

11714265_1007278719305323_72805548_n

Olvasónk küldte be ezt a csendéletet a Csepel Művekben található Gyepsor utcából

6 hozzászólás “Csendélet a Gyepsor utcában” bejegyzésre

  1. Friedvalszky Ferenc szerint:

    A vihar kezdete előtti pillanatban a Csepel Művek területén a ma Öntő utcának nevezett területén voltam, majd innen mentem haza az Erdősor utcába, amely közel sem a Csepel művel területén van!!! Az Erdősor utca, a II. Rákóczi Ferenc utcától, a Tihanyi utcáig tart!!! Köze nincs a Csepel Művekhez, illetve annyi, hogy 1970-es években a Csepel Művek és az OTP ott épített egy lakótelepet részben vevőkijelölési joggal, másrészt a Csepel Művek szolgáltató részlege az építkezésben is segített talán HSZKV volt a nevük!
    Üdvözlettel egy Erdősor utcai lakó, aki a fél életét a Csepel Művek acélgyártó (Martin) üzemben töltötte el! Tehát az információim teljesen frissek, mert naponta előfordulok az ipari park területén!

  2. volt CSMHSZKV-s szerint:

    Ki beszélt itt Erdősor utcáról?
    Különben meg a Csepel Művek a Gyepsor u. 1. szám alatt található, nem pedig bent van a Művekben.

  3. v39 szerint:

    Tessék megnézni egy Csepel térképet, mielőtt valótlant írtok. A Csepel Művek levelezési címe valóban Gyepsor utca 1. Viszont a Gyepsor utca a gyárfal külső oldalán van. Már ami maradt a lebontások után.

  4. Tarjányi László szerint:

    Persze hogy Gyepsor u. 1 volt a gyár címe, hiszen azt Weiss Manfréd a csepeli közlegelőre építette! A legelő széle volt a Gyepsor utca. Milyen klassz zöldmezős beruházást lehetne ott végrehajtani, ha nem a mai lerobbant gyár lenne ott, hanem a hajdani legelő! Kecskeméten is a Mercedes egy hatalmas szántóföldre épített gyárat, olcsóbb volt fizetni a termőföld átminősítéséért és a felső talajréteg elszállításáért, mint lebontani valamilyen lerobbant gyárat és annak területét kármentesíteni!

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez a “panorámafénykép” – nem fotó – mire akar utalni?
    Feldölt valami a viharban?
    De nem a Gyepsoron.

  6. belekotkot szerint:

    fghfjhgkjhk nézd meg a google earth-ön a street wiev-val. központi út 15.
    Ott látszik hogy nézhetett ki a vihar előtt. Kicsit magasabban volt az a daru.

Itt lehet hozzászólni !