Négy méter magas kerítés kerül a magyar-szerb határra

Napi Gazdaság

A második világháború óta nem

Egy tömeges roham ellen még a kerítés sem elég, de addig megteszi

A kormány utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását, amely egy négy méter magas kerítéssel történhet meg – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a kormányülés szünetében tartott tájékoztatón.

A miniszter közlése szerint 175 kilométer hosszú határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat, amelyekről aznap kell tájékoztatást adnia a kabinetnek. Július 1-jén a magyar és a szerb kormány csúcstalálkozót tart, amelyen részletesen tájékoztatni fogják a szerb felet a magyar intézkedésekről – közölte Szijjártó Péter.

Egy magyar kamiont is lerohantak az illegális bevándorlók

Azt mondta, Magyarország a kerítés felállításával semmilyen nemzetközi jogi kötelezettségét, semmilyen nemzetközi szerződést nem szeg meg. Szerinte a kormány döntése nem egyedülálló. Ezzel kapcsolatban hivatkozott arra, hogy a görög-török, valamint a bolgár-török határon is volt kerítésépítés, és spanyol városok Észak-Afrikában is így védik magukat a bevándorlási nyomással szemben.

A kormány arra is utasítást adott – közölte -, hogy el kell végezni azokat a szükséges jogi előkészítő munkálatokat, amelyek nyomán Magyarország az összes EU-s és EU-tagjelölt államot biztonságos országnak minősít.

Szijjártó Péter tudatta továbbá: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a térségben élő gazdák között felméréseket végeztek, és ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását az adott határ menti területeken.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a belügyminiszterek keddi uniós tanácskozásán kiderült: Magyarországot érinti a legsúlyosabban a bevándorlási kihívás a tagállamok közül.

A tárcavezető a jelenleg az EU előtt álló egyik legsúlyosabb kihívásnak nevezte a bevándorlás kérdését, amelyre az uniós országok keresik a választ, de – mint fogalmazott – a közös válaszhoz vezető út egyelőre meglehetősen időigényesnek és hosszúnak tűnik. Ezért – bár “reméljük, hogy lesz közös európai megoldás” – Magyarország nem engedheti meg magának, hogy tovább várjon – jelentette ki.

A kormány elkötelezett aziránt, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket a bevándorlási nyomással szemben – zárta szavait Szijjártó Péter.

Szakértő: logikus döntés

Nógrádi György az M1 aktuális csatornán logikusnak nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai bejelentését.

A szakértő felidézte, hogy a G7-es csúcstalálkozó előtt a németek ideiglenesen lezárták Németország déli és keleti határát. Ennek nyomán egy nap alatt lebukott 6600 ember, akinek nem volt semmilyen engedélye a schengeni határokon belüli tartózkodásra, és kábítószercsempészek is fogtak – fejtette ki.

Nógrádi György további válaszait itt olvashatja.

Forrás: Napi Gazdaság

11 hozzászólás “Négy méter magas kerítés kerül a magyar-szerb határra” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Még véget sem ért a menekültekről indított egymilliárdos inzultáció, még azt sem tudjuk, hogy a zembereknek mi a véleménye, a Vezír már megelőlegezi a bizalmat az ellenzőknek?!
    Esetleg van valami udvari szállítója, aki szögesdrót kerítésben utazik?! 😛 😀
    .
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/870/8709/87095/8709591_720f9e99e53f9f4b7415bcb81e3bc765_wm.jpg

  2. Tarjányi László szerint:

    Majd Ilan Mor izraeli nagykövet elintézi hogy izraeli cégek építhessék a kerítést az ottani módi szerint. Azon nem lehet áttörni, meg a zsidó zsebek is megtelnek! Ezért már érdemes volt az Iszlám Állam támogatására költeni! Jönnek a menekülők, kell a kerítés ellenük!

  3. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    Előre bocsájtom csak úgy miheztartás végett:
    Nincs olyan magas kerítés, amit egy alagúttal ne lehetne leküzdeni!
    Lásd Gáza-övezet! 😀

  4. felix szerint:

    Ennek a kerítésnek lesz egy nagy baja.
    Mind a kár oldala magyar területen lesz.
    Tehát…………

  5. Tarjányi László szerint:

    Majd közmunkára fogjuk a bejövőket havi ötvenezerért! Garantáltan nem lesz itt egy sem egy hét múlva! Már azt is sérelmezték hogy Dánia heti egy nap közmunkára kötelezte őket! 😀

  6. Tarjányi László szerint:

    Elsőként egy hatalmas gödröt ásatnék velük, hadd higgyék hogy az ő tömegsírjuk lesz, majd közben hagynám hogy elmenjenek húgyozni! Noná hogy szarnának visszajönni! 😉

  7. felix szerint:

    Egyik megoldás zseniálisabb mint a másik.
    Igaz, hogy eredetileg sem akarnának itt maradni, de tőled ……………….

  8. Grün Izidor szerint:

    Koppintunk, koppintgatunk?!
    “A bevándorlók ellen szóló óriásplakátok után a szerb-magyar határon épülő 4 méter magas fal a kormány legújabb csodafegyvere az illegálisan érkező menekültek ellen. Kiderült, már Kádár János is kacérkodott a gondolattal.”
    .
    A pávatánc lényege: egyet jobbra, egyet balra, kettőt előre, egyet hátra, sasszé jobbra félfordulat balra, 90 fokos fordulat ismét balra és vissza a Kádárhoz! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3118218-mar-kadar-janos-is-deli-hatarzarat

  9. vazul néni szerint:

    Grön a cigány orbándiktátor a világ legfejeltebb demokráciáihoz csatlakozik az amerikaihoz és az izraelihez lásd itt https://www.google.hu/search?q=izrael+palesztin+fal&rlz=1C1GIWA_enHU602HU602&espv=2&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa= meg itt https://www.google.hu/search?q=amerikai+mexikói+határ&rlz=1C1GIWA_enHU602HU602&espv=2&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ mi a kifogásod , remélem nem vallasz szélsőséges nézeteket. 😀

  10. Grün Izidor szerint:

    vazul néni!
    Te is iszol mint Öreg Pöcs cimborám?!
    Mitől “legfejeltebb”-ek a felsorolt demokráciák?!
    Maradtam továbbra is Grün! 😀 😛

  11. vazul néni szerint:

    Itt láthatod például, remélem nem kérdőjelezed meg a demokratikus vívmányokat és erőfeszítéseket http://photos.state.gov/libraries/hungary/231771/PDFs/shrd2005_strategy_hu.pdf vagy itt http://en.idi.org.il/

Itt lehet hozzászólni !