Meláth Andrea operaénekes Csepelen

Csepel.info, WIKI

melath_andrea_300[1]

Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas magyar opera-énekesnő (mezzoszoprán) lesz a vendége a Vienna Konservatorium Budapest zenés beszélgetések című rendezvénysorozatának, melyet 2015. február 9-én 18 órától az intézmény hangversenytermében (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 121).

1998-ban fejezte be tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1996-ban ösztöndíjat kapott a Bayreuthi Ünnepi Játékokra. A hazai koncertek mellett külföldön is gyakran fellép. Szólistája volt a madeirai End of the Year-nek (1997), három önálló dalestet adott Londonban David Newbold zongorakíséretével (1998), részt vett egy koncertsorozaton az USA-ban (1999), valamint szólistaként közreműködött a Magyar Rádió zenekarával és Vásáry Tamással a brüsszeli Europalián (1999).

Repertoárja nagyon sokrétű. Számos opera, oratórium és kantáta szólistájaként lépett már színpadra. 1998 óta rendszeresen fellép a Magyar Állami Operaházban, Bartók Kékszakállújának női főszerepét Budapest mellett a világ számos országában énekelte, legutóbb a Palermói Operaházban, a Kanadai Nemzeti Operában, és a Stuttgart Operaházban. 2008 januárja óta a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának ének, társasének, és kamarazene tanára, a magánének tanszék tanszékvezető egyetemi docense.

Itt lehet hozzászólni !