Kiadták a figyelmeztetést: itt szakad le az ég

Akár 24 fok is lehet a héten, de marad az eső

Hirado.hu, met.hu

Kiadták a figyelmeztetést: itt szakad le az ég

A hétfő délutáni gomolyfelhőképződésből főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, illetve az északkeleti határ közelében kialakulnak elszórtan zivatarok. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű (20 mm feletti) csapadék, jégeső és 60 km/h-t meghaladó szél kísérheti.

Kedden és szerdán is a nappali órákban valószínű helyenként zivatar kialakulása. Zivatarhoz átmenetileg szélerősödés (50-60 km/h), néhol kisméretű jég társulhat. Emellett kedden a Győr-Budapest-Szeged tengely mentén és északkeleten, szerdán a Dunántúl középső és déli részén, valamint a főváros környékén felhőszakadás (20-30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék) is előfordulhat.

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen várható zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. Keleten a déli szél néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős, helyenként borult az ég. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. A változó irányú szél zivatar idején megerősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű záporokkal, néhol zivatarral. A déli szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Kiadták a figyelmeztetést: itt szakad le az ég” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Eddig nem jött be. Ennyit tudtok. 😉

Itt lehet hozzászólni !