Zárolták az MSZP számláit?

Kétmilliárdos adóssága van az MSZP-nek

Mno, Origo

MSZP Mesterházy Attila Simon Gábor

Úgy látszik, a választási kudarcot követő belharcok mellett az adóssággal is meg kell küzdenie az MSZP-nek. A baloldalhoz kötődő Vasárnapi Hírek tegnap ugyanis arról írt, olyannyira súlyos tartozást halmozott fel a szocialista párt az elmúlt években, hogy információik szerint a választási kampány véghajrájában a hitelező bank zárolta a párt számláit.

A cikk szerint a szocialisták elnökének mintegy kétmilliárd forintos adósság törlesztését kell megoldania. (A lap főszerkesztője az a Gál J. Zoltán, aki korábban a Medgyessy-kormány szóvivője, a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, az Országgyűlésben pedig MSZP-s képviselőként dolgozott.) A Magyar Nemzet kereste az MSZP-t a hír kapcsán, a párt sajtófőnöke ugyanakkor csak mára ígért tájékoztatást.

Eközben a csúfos választási vereség után a belső konfliktusok tovább feszítik a pártot, ráadásul újabb front is nyílt a közelgő európai parlamenti (EP) választások kapcsán. Mesterházy Attila pártelnök ugyanis úgy látja, leendő EP-képviselőiknek sokkal többet kellene kooperálni akár a jobboldali képviselőkkel is.

– Azt fogom javasolni a mieinknek, hogy ott kint szorítsuk egy picit háttérbe a pártpolitikát, és sokkal inkább arra koncentráljunk, hogy európai szinten az össznemzeti érdeket hogyan lehet képviselni – fogalmazott. Az EP-listájukat vezető Szanyi Tibor azonban nem osztja ezt a véleményt, a céljuknak ő épp az európai jobboldal legyőzését nevezte. – A választási kampány során szó nincs semmiféle jobboldali vagy baloldali összeborulásról, de tartok tőle, hogy később se lesz – szögezte le Szanyi.

Nem csitulnak a pártvezetést kritizáló hangok sem. Komáromi István, az egyik pécsi alapszervezet volt titkára – akinek négy éve felfüggesztették MSZP-tagságát, de most visszahívták – arról beszélt a Hír TV-nek, hogy „Gyurcsány Ferenc miatt vesztett a baloldal 2010-ben és 2014-ben is, ezért volt hiba összefogni vele”. Szerinte az emberekkel beszélni kellett volna, nem csak elrohanni, és nem csak az aláírásokat gyűjtögetni, ez ugyanis – mint mondta – óriási taktikai hiba volt. – Négy éve Mesterházy Attila az MSZP elnöke, véleményem szerint az is nagy hiba volt, hogy vesztesként nem gratulált a győztesnek – fűzte hozzá a baranyai politikus.

Hiller István – aki sajtóértesülések szerint esélyes a parlament alelnöki tisztségére – viszont már óvatosabban fogalmazott a Népszavának adott interjújában. A szocialista politikus arról beszélt, hogy a magyar baloldal nem értette és nem dolgozta fel jól azokat a változásokat, amelyeket az elmúlt fél évtizedben a társadalom sokkszerűen megélt. Szerinte bár a súlyos kudarcot lehet a külső körülményekkel, például az új választási rendszerrel magyarázni, „aki azonban itt megáll, az védekezik, és nem akarja igazából a baloldal újjáépítését”. A szocialista politikus úgy vélte, egy baloldali pártnak értenie kell azt a baloldali gondolatot, hogy a leginkább elesetteken kell segíteni, és nem csak úgy általában. – Annak az embernek, akinek nem jut tűzifára, hiába beszélünk az emberi jogokról, de vele is meg kell értetnünk magunkat – jelentette ki a politikus.

– A baloldal semmiféle stratégiát nem alkotott a 2010-es vereség óta. A baloldal beszorult Budapestre, képtelen volt megszólítani a vidéki társadalmat, mert elvesztette vele a kapcsolatait – ezt már Várnai László, Kiskunhalas négy éve visszavonult MSZP-s polgármestere nyilatkozta a Népszabadságnak. Várnai szerint a környezetében a szegényeket nem érdekli, ki nyeri a földet, nekik csak az számít, hogy legyen munka.

Az Együtt–PM-hez tartozó Scheiring Gábor pedig a blogjában arról írt, a baloldalon egyesek mindenkit okolnak, csak a saját felelősségüket nem látják. „Kormányváltó partnereink némelyike mintha mást nem akarna mondani, mint: az emberek szégyelljék magukat, nem fogták fel, miről döntenek, az értelmiség szégyellje magát, meg mindenki, aki erre jár” – írta. Szerinte ha sokadjára hirdetnek a baloldal teljesítménye felett lesújtó ítéletet, akkor abból előbb-utóbb célszerű tanulni. – 2014. április 6. után nevetségesen kevés lesz, az „Orbán a hibás”, „fogjunk össze, hogy ne a Jobbik legyen a második” – írta Scheiring. Szerinte a megújulás a szavazók számára hiteles politikusokkal kezdődik.

Forrás: Mno

Kétmilliárdos adóssága van az MSZP-nek

Nehéz helyzetben van a Magyar Szocialista Párt – ismerte el az ATV reggeli műsorában Gúr Nándor alelnök, miután több újság is a párt hatalmas adósságáról írt. Gúr azt mondta, hogy arról nem tud, hogy a bank zárolta volna az MSZP számláját, de azt elárulta, hogy nagyságrendileg kétmilliárd forintos tartozást halmozott fel az MSZP.

“Tételesen nem tudok róla, hogy zárolták volna, de nehéz helyzet van, ez kétségtelen” – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke az ATV-ben arra a kérdésre, hogy zárolták-e az MSZP számláját.

A Vasárnapi Hírek írt arról először, hogy az MSZP olyannyira súlyos tartozást halmozott fel az elmúlt években, hogy a választási kampány véghajrájában a hitelező bank zárolta a párt számláit. A lap szerint a szocialisták elnökének mintegy kétmilliárd forintos adósság törlesztését kell megoldania. Kedden ugyanerről írt a Magyar Nemzet is, amelynek az MSZP sajtófőnöke későbbre ígért reakciót.

Gúr Nándor az ATV-nek arról beszélt, hogy nagyságrendileg valóban kétmilliárd forintos tartozásról van szó, a pártnak azonban csak körülbelül fél milliárdos bevétele van egy évben. Gúr szerint a székház eladása se lenne elégséges önmagában, ennek ellenére nem tart attól, hogy csődbe menne az MSZP.

Mi is keressük az MSZP sajtófőnökét a párt tartozásával kapcsolatban, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Forrás: Origo

21 hozzászólás “Zárolták az MSZP számláit?” bejegyzésre

  1. Zoltán szerint:

    Hiteles politikus? Pl. A Szenteczky! 🙁

  2. grün szerint:

    “Kifosztották Welsz Tamás irodáját – írja a Blikk. A lap információi szerint pontosan nagyjából egy héttel ezelőtt valaki vagy valakik feltörték az irodát, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aprólékosan átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek.”
    .
    Több mint gyanús! 😛
    .
    http://mno.hu/belfold/kiraboltak-welsz-tamas-irodajat-1222584

  3. Királyerdei szerint:

    “Rendőrségi információink szerint nem törtek be Welsz Tamás irodájába, és ott nem is volt semmilyen széf. Korábban a Blikk arról írt, hogy egy héttel ezelőtt kipakolták a Nemzeti Nyomozó Iroda által lepecsételt irodát.
    Rendőrségi információink szerint nem törtek be Welsz Tamás irodájába. Úgy tudjuk, az iroda ajtaját megpróbálták felfeszíteni, de ez nem sikerült, ezért az ügyben garázdaság kísérlete miatt indult eljárás. Ez az az iroda, ahonnan Welsz a halála napján iratokat adott át a rendőrségnek.” HVG

  4. grün szerint:

    Már a az mno.hu is hazudik?!
    Ez már a vég! 😛

  5. Bugi szerint:

    A Blikk mióta Mno neked grün?

  6. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Az MNO cikkének címe így íródott: Kirabolták Welsz Tamás irodáját? A mondat végén “?” van.
    Nehéz kenyér hazudozni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  7. Bugi szerint:

    Grün: az olvasóképességet zéróra zuhant? Nem látod mindenhol, hogy a Blikkre utalnak, hogy az írta?

  8. grün szerint:

    Bugi!
    Akkor lapátolj pár oldalt előre és láss csodát!
    .
    “Kirabolták Welsz Tamás irodáját?
    Blikk, HVG, Mno”
    Közreadta vagyis hazudta a Csepel.infó! 😛 😀

  9. Gordon szerint:

    Ha csak feszegette a maffiabaloldal az iroda ajtaját az is gáz.
    Etánsak, jó lesz vigyáznotok, mert van még hely a tömlöcökben!

  10. mentor szerint:

    Ez lenne a fő téma!? Van akik terelnek, sokan meg követik.
    “Zárolták az MSZP számláit?
    Kétmilliárdos adóssága van az MSZP-nek”

    Miközben a műbútor asztalos több alkalommal is találkozott Mesterházyval, a közelmúltban.
    Amilyen nagylelkű a Kormány Elnöke, megérhetjük, hogy kisegíti az Mszp-t?

  11. nagyapó szerint:

    Se Mesterházy, se szóvivő? Valami bűzlik (persze már régen). Ki kell gondolni valamit, pl. mint a zSZDSZ, akik megszűntek, de ez a maszopnak nehéz. Lehet, hogy ismét nevet változtatnak? A Magyar Szocialista-Kommunista Párt, Magyarországi Szocialista Munkáspárt, KMP, Békepárt, Baloldali Blokk, MDP, MSZMP, MSZP után mit tudnak kitalálni? Legyen MSZB (Magyar Szocialista Börtönpárt)!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  12. mentor szerint:

    Elvakult harc bontakozott ki Gyurcsány és Orbán között – hogy ki ölje le az MSZP-t!?
    .
    Úgy tűnik, Ferike fejhosszal vezet, de a meccs még nincs lefújva – hej, igazi nyílt sisakos küzdelem!
    AKI MAJOM, VELÜK TART!

    Gyurcsány és liberális bandája saját pártját is csődbe vitte, nem csak az országot!!!! :)))
    .

  13. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Felhívnám figyelmedet a kezdetek kezdetén született “ősbűn”-re, a közpénzek lenyúlására alkalmazott Fityesz módszerre! 😛 😀
    .
    “Mielőtt a nagyon elkötelezettek úgy gondolnák, hogy a korrupció és a közpénzlenyúlás csak baloldali sajátosság – nyilván ők sem szentek, „uralkodásuk” idején biztosan éltek a lehetőséggel –, ennek az intézményesített formáját húsz éve az úgynevezett székházeladási üggyel az MDF és a Fidesz honosította meg Magyarországon.”
    .
    http://www.10kerkult.hu/magyarorszag/3328-elfeldett-szekhazuegy-avagy-az-osbun.html

  14. Gordon szerint:

    A KMP-MKP-MDP-MSZMP már akkor szétlopták az országot, amikor a Fidesz még nem is létezett…

  15. Perspektíva? szerint:

    Alföldi Géza: Heródesék nem változnak (részlet)

    Rettegnek az igazságtól,
    Egyszer valaki csak támad,
    S halkan mosolygó szavával
    Véget vet a hazugságnak.

    Ölnek, lopnak, csalnak, csennek,
    Szeretetnek nincs hely bennük.
    A jóságról nem hallottak.
    Nincs szépségük, nincsen lelkük.

    Hazudnak ma épp, mint tegnap,
    S holnapután: reggel, este…
    S mézes-mázos törvényszóval
    Tőrt vetnek a szeretetre.
    Ártatlanok vére csorran.
    Hullák piramisa épül.
    Sátánt raknak az oltárra
    Báránybőrbe mintaképül.
    Éjszakáik: mámor, kéjek,
    Csalót náluk mirtusz fogad:
    Akkor késsel, ma mesékkel
    Megölik a Krisztusokat.

    Minden másul, szebbül, jobbul
    Elsöpri a mát egy holnap.
    Változik a föld, az ég csak:
    Heródesék nem változnak!

  16. nagyapó szerint:

    A francba! Kellenének Simon eetás eldugott milliói! No de sebaj, vaan máásik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  17. felix szerint:

    Érezzük a Herodeseket már nagyon rég óta.

  18. Perspektíva? szerint:

    „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt.”
    .(Márai Sándor)

  19. ebihal szerint:

    Nagyon jól jellemezte a Fidesz vezérkarát!

  20. felix szerint:

    A kommunizmus megbukott, mert nem voltak kommunisták.
    /én/

Itt lehet hozzászólni !