Budapest, a világ második legszebb városa – és a Duna

MNO

Budapest, a világ második legszebb városa – és a Duna

Magyarországon készített exkluzív felvételeket a National Geographic Channel a Dunát bemutató sorozatában.

Hazánk és fővárosunk egyre több filmes forgatócsoport és tévéstáb figyelmét kelti fel, sőt tavaly októberben az  egyik legnevesebb amerikai utazási magazin több mint egymillió szavazatának összesítése alapján Budapest nyerte el a világ második legszebb városa címet.

Fővárosunkban a National Geographic Channel is gyönyörű képsorokat készített, ráadásul a stáb több hazai tájegységre is ellátogatott. A Duna, Európa gyöngyszeme című sorozat ugyanis végigköveti a közel 3000 kilométer hosszú folyó útját a Fekete erdőtől a Fekete tengerig, bemutatva azt a tíz országot és négy fővárost – Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt és Bécset –, amelyeken áthalad a Duna. A városok mellett a környező vidékek is képbe kerülnek, és a sokszínű állatvilágról is a National Geographictől megszokott, lenyűgöző képsorokat láthatunk.

A folyó szigetek, tavak és elárasztott erdők labirintusát hozta létre, s több mint ezer növényfajnak és négyezer állatfajnak ad otthont, a pelikánoktól kezdve a kanalasgémeken keresztül a kárókatonákig. Az Alföldön közel százezer daru pihen meg az őszi időszakban, hogy vándorlásuk előtt erőt gyűjtsenek az Afrikába vezető hosszú úthoz. A forgatócsoport lencsevégre kapta a költöző madarakat, s a kétrészes film foglalkozik a veszélyeztetett fajokkal, a környezetszennyezéssel és a folyószabályozás kérdésével is, így a nézők átfogó képet kaphatnak Európa egyik legjelentősebb folyójáról.

A Duna, Európa gyöngyszeme című kétrészes sorozat epizódjait február 23-án, vasárnap 13 és 14 órakor tekinthetik meg a National Geographic Channel műsorán. További információk itt olvashatók.

Forrás: MNO

5 hozzászólás “Budapest, a világ második legszebb városa – és a Duna” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ez a kép 2012-ben bejárta Európa napilapjait, nekem megvan a német és olasz nyelvű újság cikke. ugyanevvel a képpel, hogy a jó kaja, szenvedély, szépség csak Budapest. Megjelent 2012 március 15-én

    Amúgy el van írva a cikk. A VILÁG LEGSZEBB FŐVÁROSA BUDAPEST
    Nem is tudnék agyonverve sem szebb Hauptstadt-ot mondani.

    Legmenőbb kerülete pedig a mostani évszázad, 21 😉

  2. zollie szerint:

    Szép is.
    Sajnos Csepel belvárosára ez nem igaz. Kivéve a Szt. Imre tér parkját a postával, a Sétáló utcát és az Áruház teret az egész egy nyomortanya.

    Buszvégállomás és a ‘jegyiroda’, zálogház a csupasz falaival, bódésor, putrisor a hév mellett. A Kossuth Lajos utca pedig a Gerincút átadása után majdnem ugyanúgy fuldoklik a forgalomban, sehol a tervezett sétáló utca, 30-as övezet, de még említés szintjén sem.

  3. Etikus szerint:

    Tökéletesen igaza van, ezzel nincsen mit vitatkozni. Legfeljebb annyi a hozzáfűzni való, hogy lehajtott fejjel, beleszürkülve a környezetbe, közlekedve, már szinte észre sem lehet mindezeket venni. Szinte minden kerület tud fejlődni, néhány peremkerületet kivéve.
    Kérdeznék meg azokat az embereket, akik ritkán járnak Csepelre, hogy mi a véleményük.
    Lesújtó, de erről már többször írtam magam is, pl. a saját környezetnek rendbetétele, tisztán tartása stb. Ezek szerint mind hiába.

  4. zollie szerint:

    Én itt lakom nagyon régen, és érdekes módon, csak mostanra tűnik fel, elszomorító.
    Nincs egyetlen irodaház, folyamatban lévő beruházás, fejlesztés.

    A buszpályaudvar áthelyezésének tervéről sokat elmond ez:
    http://www.bkv.hu/hu/berbeado_ingatlanok/budapest_xxi_kerulet_szent_imre_teri_autobusz_vegallomas_forgalmi_epuleteben_talalhato_helyiseg

  5. Rycki szerint:

    Semmi meglepő nincs ebben.
    A Gerincút szép és jó kifele tényleg gyorsabb mint a Kossuth, de befele egyáltalán nem jó.
    Az hogy a plázánál nem lehet rákanyarodni a Szent István útra az nagy hiba, mert aki csepel kertvárosi részére megy annak is végig kell menni a Gerincúton.
    Az meg egyenesen katasztrofális hogy a II. Rákóczi és az Erdősor kereszteződésében levő
    kanyarodó sáv lámpája elég sűrűn lefagy, ha viszont nem fagy le akkor a Tesco felől lekanyarodó kocsisor miatt nem lehet átjutni a kereszteződésen, ezért visszatorlódik a II Rákóczi a pláza felé…
    Így sajnos befele én is kénytelen vagyok a Kossuth Lajost használni.
    Az pedig egyenesen banális hülyeség hogy egy gyorsforgalmi útra (Gerincút) nyomógombos gyalogos lámpákat raktak, amik megszakítják a gépjármű közlekedés normális ritmusát, így ahelyett hogy zöldhullámon kéne végig menni van hogy az összes lámpánál pirosat fognak ki a kocsisok…

Itt lehet hozzászólni !